Szégyellem, hogy Magyarra szavaztam

Szégyellem, hogy Magyarra szavaztam

A jelenet egyszerre volt meghökkent és visszatetsző. Nem vetett jó fényt sem Magyarra, sem arra az 1,340 millió emberre, aki a választáson rá szavazott…

Aki látta az ATV Egyenes beszéd című műsorában a minap Magyar Péter másfél perces „mélyinterjúját” Rónai Egonnal, az egy pillanatra nem nagyon tudta eldönteni, hogy Magyar Péter pusztán agresszív, vagy nem más, mint egyenesen a viccbéli agresszív kismalac. Sok ilyen vicc van, én most egyet idézek ide. Agresszív kismalac elmegy az orvoshoz: – Doki, mostanában gyorsan fölkapom a vizet! – Miért? – Sok a duma!!!

Nos valahogy a látszólagosan az egyszavas „sok” dumát elégelte meg Magyar is, ami a valóságban szintén csak egy csipetnyi volt, amikor kb. másfél perc után fogta magát, levette a mikrofont az ingéről és otthagyta a stúdiót, benne az őt kérdezni akaró Rónai Egon műsorvezetőt.

A jelenet egyszerre volt meghökkent és visszatetsző. Nem vetett jó fényt sem Magyarra, sem arra az 1,340 millió emberre, aki a választáson rá szavazott anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy kit is ruház föl bizalmával.

Az ATV annak ellenére hívta be a hétfői adásába Magyar Pétert, hogy pénteken útszéli stílusban hőbörgött Szöllősi Györgyinél. Ekkor állította azt, hogy őt nem hívták meg elég gyakran a műsorokba. Vasárnap az ATV riporterével üvöltözött a Tisza Párt eredményváróján, amiért az meg merte kérdezni tőle, hogy elszámolnak-e a kampánypénzekkel. Hétfőn is – ahogy a kommentelők rámutattak – az agresszivitás tört ki belőle. Az agresszív exférj, aki mindig megsértődik, ha nem hajbókolnak előtte. Másfél perc után kirohant a stúdióból, mert a riporter átadott neki egy listát arról, hányszor hívták eddig a műsorba. A Tisza Párt alelnöke tudomást sem akart venni a felvetésről, azt ismételgette, hogy „Mi a kérdés, szerkesztő úr?” Rónai Egon, amikor Magyar Pétert az általa idézett dátumintervallumra vonatkozóan is hazugságon kapta, megkérte őt, hogy amennyiben lehetséges: „Ezt a kutyakomédiát hagyjuk abba!”

A stúdióból erre arrogánsan kiviharzó Magyar nem sokkal később Facebook-posztban reagált az esetre: „A múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter. Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban. Szégyellje magát, mind a Fidesz házi televíziója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével. Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a HírTv is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek.” Az ATV ezek után az interneten közzétette a dokumentuma tartalmát, amely fehéren-feketén igazolta, hogy Magyar Péter nem akart tudomást venni a valóságról.

Egy telefonáló hölgy az ATV Fórum című beszélgetős műsorában kedden délelőtt be is vallotta, nagyon szégyelli, hogy Magyar Péterre szavazott, és biztosította a hallgatóságot, hogy ez soha többet nem fog vele megtörténni.

Hírdetés

Egy kommentelő Magyar Facebook-posztja alatt így írt: „Ha nem is ért egyet egy riporterrel, szerintem most már kötelessége – az 1.340.000 Önre szavazó miatt is – kulturáltan viselkedni, és az agresszivitás helyett érvekkel, meggyőzéssel válaszolni.”

Más így fogalmazott: „Talán intelligensebben is meg lehetett volna oldani. Szerintem személy szerint nálam ez nagy csalódást keltett.”

Így véleményeznek azok, akik bár igyekeznek a jó viszonyt fenntartani Magyarral, de érzik, hogy ez a fellépés nagyon nem volt médiaképes.

És hogy milyen színes a világunk, a konfliktus után érkezik a feminista Mérő Vera, és védelmébe veszi az agresszív kismalacot. Aki szerint a nagyon korrekt Rónai nem viselkedett civilizáltan. Szerinte az ATV lépre akarta csalni Magyart. A feminista kijelentette: a riporter nyíltan provokálta a békülékenynek tűnő politikust, aki rosszul viselte a csapdahelyzetet.

Mérő Vera megszólalása felülmúlja az agresszív kismalacokét – Arany Jánossal szólva – „akárki meglássa”. Nagyobbat lehet rajta kacagni.

Horváth K. József

A szerző újságíró

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »