Szegény Schadlné a krémest még ki tudta fizetni valahogy, de holnap már lehet, hogy éhezni fog

Szegény Schadlné a krémest még ki tudta fizetni valahogy, de holnap már lehet, hogy éhezni fog

Egy átlagembernek elképzelhetetlen, hogy tízmilliókat vegyen fel rendszeresen a bankból, vagy hogy egy évben 55 millió forintért vásárolgasson. Márpedig a végrehajtói kar elnöke, a korrupciós ügyek miatt letartóztatásban lévő Schadl György és felesége megtehette ezt: csak a férfinak a vizsgált öt évben 1,61 milliárd forint volt a bevétele, kettejüknek összesen pedig több mint 2 milliárd.

– Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni – így panaszkodott Schadl Györgynek a neje a lehallgatott telefonbeszélgetéseik egyikében – írja a Blikk -, amikor a végrehajtói kar elnöke már a rácsok mögött ült. A nő siránkozása nem meglepő, hiszen a többek között a férje, illetve a volt államtitkár, Völner Pál ellen megindult büntetőeljárás során zár alá vették az ingatlanjaikat, illetve zárolták a bankszámláikat.

Schadl: „Nem éhezel még?”
Schadl felesége: „Tessék?”
Schadl: „Azért még nem éhezel, nyugtass meg!”
Schadl felesége: „Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni.”
Schadl: „Na, jól van babám.”
Schadl felesége: „Nem tudom, milyen összegről van szó pontosan, de hogy már biztosítva van hatszáz oldalról, az biztos.”
Schadl: „880 millió forint. Engem csak az érdekelne, hogy hol van az a pénz.”

Hírdetés

Schadl felesége: „Nem tudom, hogy hol van, de hogy már nem tudom, már mindent lefoglaltak, meg elvittek. Hát most azért szerintem ez biztosítva van már.”
Schadl: „Figyelj, a nyaralónk meg a házunk ér ennyit.”
Schadl felesége: „De a házunk még nincs lefoglalva.”
Schadl: „Az igen. Húsz ingatlant foglaltak le. Rámondták, hogy olcsón vettem az önkormányzatoktól. Igazából az ügyészség foglalt le olcsón.”
Schadl felesége: „De ők meghatározzák az értékét? Vagy hogy?”
Schadl: „All in.”

Schadl György és felesége vagyoni helyzetét is teljesen feltérképezte a hatóság által kirendelt szaktanácsadó. A bankszámlák és a vagyonnyilatkozatok megvizsgálása nyomán a szakember megállapította, a végrehajtói kar elnökének 2016-2021 között 1,61 milliárd forint volt az összbevétele. Amiből a munkabérek összege 43,1 millió forint volt. Emellett 1,13 milliárd forintra tett szert a cégei osztalékaiból és az osztalékelőlegekből.

Schadl kapott még bérleti díjakat is, amelyek a vizsgált időszakban 168 millió forintra rúgtak. Kölcsönöket is fizettek vissza neki, amelyek révén 209 millió jött össze, két autó eladásából pedig mintegy 60 millió forint. Schadl kiadásai 2016-2021 között összesen 1,47 milliárd forintot tettek ki. Ebből 447,46 millió forint volt a készpénzfelvételek összege, az ingatlanvásárlásoké pedig 546,2 millió.

Schadl nejének 2016-2021 között 402 millió forint volt a bevétele: munkabérként 17,6 millió forint érkezett neki, osztalékból 233 millió folyt be a számlájára. Schadlnénak a fenti évek alatt 378 millió forint kiadása volt. Többek között 188,3 millió forint értékben vásárolt bankkártyával itthon és külföldön. 2021. december 31-én 23,4 millió forint volt a számláján, emellett rendelkezett 34 millió forint megtakarítással is.

A szaktanácsadó számba vette a házaspár vagyonát, így az ingatlanportfólióját is: a húsz ingatlan megszerzésére mintegy 810 millió forintot költöttek.

Meglepő (?) egyébként, hogy amilyen részletesen végigvették Schadlék anyagi helyzetének alakulását az elmúlt évek során a nyomozók, annyira nem törődtek a másik fontos vádlott-társ, a volt igazságügyii miniszterhelyettes, Völner Pál pénzügyeinek kimutatásával. A nyomozati anyagban ugyanis – másokkal ellentétben – kimaradt az egykori államtitkár bankszámláinak áttekintése. Az ő vonatkozásában csak a parlament honlapján is fellelhető vagyonnyilatkozatok szerepelnek.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »