Szegény menekültek, akik úgy élnek, mint a Csekonits báró

Telefon, euróbankjegyek, alig használt cipők és táskák, bontatlan gyógyszerek – a magyar guberálók számára aranybánya a szerb-magyar határvonal, ahol a menekültek hátrahagyott holmija között kutatnak – számol be a Blikk arról az esetről, hogy már nem csak az embercsempészek, de a “lomisok” is kaszálnak a menekültekből.

Egyre több magyar guberáló keresi fel azokat a szerb-magyar határ melletti helyeket, ahol a menekültek egy időre megpihentek, ott ugyanis nem csak eldobált szemetet, hanem véletlenül elhagyott értékeket is találnak.

A lapban szereplő guberálók arról számolnak be, hogy igyekeznek még az előtt felkeresni a menekültek korábbi, a határ szerb oldalán lévő táborhelyeit, hogy a közmunkások onnan összegyűjtenék a szemetet. Egyikük talált már imakönyvben 500 eurót (kb. 150 ezer forintot), sátrat, napernyőt, cipőket, órát, telefont, táskákat, és voltak köztük alig használt darabok is.

Egy másik lomis társaság pedig arról számolt be, hogy bontatlan, Szerbiában vásárolt gyógyszereket is talált. A guberálók a Blikknek azt mondták, hogy a talált holmikat megpróbálják értékesíteni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »