Szegény családok gyermekeit ajándékozta meg a Győri Egyházmegyei Karitász

Szegény családok gyermekeit ajándékozta meg a Győri Egyházmegyei Karitász

Idén első alkalommal csatlakozott a győri szervezet a Katolikus Karitász Gyerekek karácsonya elnevezésű akciójához. Tíz szegény sorsú család huszonkét gyermekének személyes karácsonyi kívánságlistáját teljesítették, szebbé téve ezáltal az ünnepüket. Az ajándékokat december 19-én, meghitt ünnepség keretében adták át a győri Apor Vilmos Házban.

Az ünnepség elején Lőrincz Attila győri karitászigazgató köszöntötte az egybegyűlt családokat. Kiemelte, hogy a gyerekek karácsonya a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket” adventi programsorozatának égisze alatt először valósul meg Győrben, köszönhetően aktív plébániai csoportjaiknak, illetve önzetlen támogatóiknak. A plébániai karitászcsoportok jelzése alapján találtak olyan családokat, akik számára nehézséget jelent a karácsonyi ajándék megvásárlása; a támogatók pedig a szervezet mellé álltak ebben a nemes ügyben. Az igazgató köszönettel fordult a jelen lévő támogatók és közreműködők felé.

Ezután Németh László nyugalmazott püspöki helynök elmélkedett a karácsony valódi titkáról a gyerekek bevonásával. Játékos kérdezz-felelek segítségével emlékeztette a jelenlévőket a kétezer évvel ezelőtti eseményekre, kiemelve, hogy a Megváltó születése feletti öröm ma is megmelegíti minden jóakaratú ember szívét. Elmélkedése végén ünnepélyesen megáldotta az összegyűjtött ajándékokat.

Hírdetés

Az ünnepség folytatásaként Jókai Mór Melyiket a kilenc közül? című novellája hangzott el, karitászmunkatársak tolmácsolásában, majd a gyerekek végre birtokba vehették a nekik szóló ajándékokat.

Míg mosolyogva bontogatták a dobozokat – s egyre-másra kerültek elő focilabdák és mezek, könyvek és színezők, társasjátékok és kirakók vagy akár egy-egy bicikli és roller –, a gyermekek szüleinek családonként tízezer forint összegű vásárlási utalványt, illetve egy-egy csomag szaloncukrot adtak át.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »