Szegedi: Miért ne támogathatná a Jobbikot egy török kebabos?

Szegedi: Miért ne támogathatná a Jobbikot egy török kebabos?

Táskákban hordhatták a pénzt a Jobbiknak különböző Magyarországon élő külföldi üzletemberek – a Jobbik volt alelnöke szerint. Szegedi Csanád az ATV Húzós című műsorában azt mondta: több tízmillió forintról is lehet szó. A radikális párt tagad.

Az egykori alelnök a Jobbik finanszírozásáról beszélt az ATV műsorában. A politikus szerint a rejtélyes támogatásoknak nincs nyomuk a pártszámlákon, így a pénz eredete is nehezen megfejthető: nem lehet kijelenteni, hogy az orosz vagy az iráni kormány pénzelni a Jobbikot.

– Magyarországon élnek török, iráni, perzsa vállalkozók, orosz érdekeltségű vállalkozók. Odamennek a Jobbik vezetőjéhez vagy vezetőihez, és azt mondják, hogy nekünk annyira tetszik ez a politika, hogy szeretnénk – mondok egy számot, a hasamra ütök – tízmillió forinttal támogatni az önök kampányát. Mit tudna mondani erre egy jobbikos vezető? Miért ne támogathatna egy török kebabos egy pártot Magyarországon? Lehet, hogy a kebabos nem a saját pénzét fogja betenni, és lehet, hogy őt előtte behívták az illetékes hivataltól.
– És nem is tízmilliót?
– Az én tudomásom, megérzésem szerint itt inkább több tízmillió forintról van szó.

Hírdetés

Novák: Nem külföldről pénzelik a pártot

A Jobbik tagad. A jelenlegi alelnök kijelentette: nem külföldről pénzelik a pártot, Szegedi Csanád pedig csak magára szeretné felhívni a figyelmet. „Úgy tűnik, mégsem ajánlottak fel neki egy közép-európai holokausztkutató igazgatói tisztséget. Most próbálja a rátermettségét bizonyítani valami hasonló iparági ágazat meglovagolására. Nem hiszem, hogy az ő hitelessége túl sok szót érdemelne. Amióta esküszegő lett, azóta egyértelmű, hogy nála erkölcsi kérdések nem jelentenek akadályt” – nyilatkozta Novák Előd.

A Jobbik alelnöke azzal védekezik: az Állami Számvevőszék is elfogadta a radikális párt éves beszámolóját, ez pedig azt mutatja: el tudnak számolni a pénzügyeikkel


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »