Szeged MSZP-s polgármestere szerint semmiféle feszültség nincs az illegális bevándorlók miatt

A Tisza-parti város szocialista polgármestere a szegedi közgyűlésen mondta ezt, ahol a napirend előtti felszólalások nagy része az illegális bevándorlással foglalkozott. "Semmiféle konfliktus nem volt a város polgárai és a migránsok között" – jelentette ki.

Nógrádi Tibor, a Fidesz-LÉT frakció vezetője a közgyűlésen rendkívüli ülés összehívását kérte az illegális bevándorlás ügyében. Mivel a probléma sokrétű, javasolta, hogy a közgyűlésen vegyenek részt az érintett települések polgármesterei és azok a kormányzati szervek, amelyek szerepet vállalnak az ügy kezelésében. Emellett egy Szeged-stratégia kidolgozását is javasolta a város teendőinek feltérképezésére, illetve annak rögzítésére, miben tudja a település segíteni a probléma megoldását.

Binszki József (DK) arról beszélt, szerinte egyszer a magyarság szégyelli majd magát amiatt, ami most a migrációs kérdésben történik. "A legaljasabb emberi ösztönökre épít a kormány akkor, amikor az idegengyűlöletet szítja fel éppen azért, hogy a saját gyászos teljesítményéről elvonja a figyelmet" – mondta fel pártja kötelező bevándorlóimádó szövegét.

Hírdetés

Tóth Péter (Jobbik) szerint a bevándorlók közegészségügyi kockázatot jelentenek, mivel olyan területekről jönnek, ahol gyakoriak a fertőző betegségek. Az általuk eldobált ruhákat egyesek összeszedik, a piacon árulják, és ezzel betegségeket terjeszthetnek. Utalva a helyenként rájuk várakozó taxisokra elmondta, nem csak az illegális bevándorlók jelentek meg, de az embercsempészet is felütötte a fejét.

Botka László válaszában azt mondta, a "migráció" semmilyen különösebb társadalmi feszültséget nem okozott Szegeden, hiszen "semmiféle konfliktus nem volt a város polgárai és a migránsok között". A rendőrségtől bekért bűnügyi adatok alapján nem köthető a migránsokhoz bűncselekmény – mondta Botka László.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »