Szeged: egyik csapás a másik után

Botka László javaslatára, az MSZP által kinevezett igazgatók csődbe vitték a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-ét és a szegedi lakosság túlfizetéseit sem akarják megtéríteni – írta közleményében Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke, a város önkormányzati képviselője.

Botka László szocialista polgármester legújabb regnálása óta csőstül jön a baj, már-már egy titokzatos woodoo átkot sejthetünk a háttérben.

Kezdődött azzal, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal április 16-i hatállyal visszavonta a Szegedi Hőszolgáltató Kft. távhőengedélyét, ezzel 27 ezer család fűtése vált bizonytalanná.

Ezzel kapcsolatban kiderült, hogy a szolgáltató váltás során szabálytalanságok merültek fel a távhő-számlázásnál.

S mikor a szegediek azt hitték, hogy csak a hibás trolibuszok miatt kell mérgelődniük, jött az újabb csapás, a házi orvosi praxisok megüresedése.

Végül, betetézve ez az egész rémisztő folyamatot, bár tagadta a polgármester, megjelentek az illegális bevándorlók csoportjai is, akiket aztán követtek a liberális jogvédők, médiahajhászók, és ez természetesen egy olyan veszélyes kémiai elegyet alkotott, amely magában kódolta az erőszakot: Szeged kapcsán már rasszista támadásról szólnak a híradások.

S mindezt néhány hónap leforgása alatt produkálta a csongrádi megyeszékhely, de nyilvánvaló módon a fejétől bűzlik a hal…

Hírdetés

Kardos Kálmán és Kóbor Balás MSZP-és igazgatók a saját fizetésük drasztikus megemelésén túl, nem tettek semmit, sem a Szegedi Hőszolgáltató (SzeHő) ügyfelei, sem pedig a cég működőképességének megőrzése érdekében – hangsúlyozta Tóth Péter, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szocialisták által korábban szervezett tüntetések fő szónokát, Kóbor Balázst a SzeHő Kft. élére kinevezték, majd annak csődbe vitele után úgy tesznek, mint ha minden rendben volna.

A jobbikos politikus emlékeztet: minden lehetőség adott volt a lakossági túlfizetéseket rendezésére, mivel az új szolgáltató, az IKV Zrt. már így is több, mint 100 millió Ft-tal tartozik a SzeHő-nek, azaz létezett volna jogi formula a beszámításra. Ehhez csupán Kóbor Balázsnak kellett volna egy levelet írnia a fogyasztók részére, hogy ezt engedményezi számukra. Így, azt a 35 millió Ft-ot, amit SzeHő Kft. nem tudott kifizetni a szegedi fogyasztóknak, nyugodtan jóváírhatta volna a szintén MSZP-és pénzügyi guru, Kardos Kálmán cége, az IKV Zrt. – magyarázta Tóth Péter.

A nemzeti ellenzék szegedi képviselője felháborítónak nevezte Kóbor Balázs kijelentését: „a lakosság követelésállományát nyilvántartjuk, nincs elfelejtve, érdemes várni a visszafizetésekre”, felháborodását azzal magyarázta Tóth Péter, hogy jelenleg a szegedi távhős ügyfelek súlyos, sokszor hibásan megadott összegeket fizetnek ki, miközben sokuknak még tartozik is az előző szolgáltató. 

Véleményem szerint, ha nem történik változás az ügyben akkor a szegedi távhős fogyasztók elveszítik a pénzüket – húzta alá.

Elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a Botka László által kineveztetett Kóbor Balázs és Kardos Kálmán igazgatók nem tudtak megegyezni a túlfizetések átvételéről. 

„Botka László miért szavaztatott meg a baloldali többséggel plusz forrást az egyre inkább feladathalmozóvá váló és egyre deficitesebbé váló szocialista szuper cégnek számító IKV Zrt.-nek, ha ennyit sem képes megtenni a szegediek érdekében? Miért nem kérték a szocialisták a felszámolótól és hitelezőktől, hogy akkor ezt most szeretnék rendezni?”

Tóth Péter mindezek tükrében arra kéri Botka László polgármestert, hogy szakítsa meg a nyaralását, jöjjön haza a mátraszentimrei vadász kastélyából és utasítsa az igazgatóit, hogy a távhőnél maradt túlfizetések összegét a szegediek végre megkaphassák. Ne csak a Vasútállomás körüli „látványpékség” támogatására utasítsa a városi cégek vezetőit, hanem a szegediek jogos követeléseinek a kifizetésére is kötelezze őket! – szögezte le a képviselő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »