Százszor is! – a Dalban

Százszor is! – a Dalban

A Duna Televízió műsorán február 10-től minden szombaton látható a Dal 2024 című dalválasztó műsor, melyben felvidéki előadóknak is szurkolhat a hazai közönség. A nógrádiak sem maradnak kedvenc nélkül, ugyanis a kalondai származású Telek Attila és Szalma Annamária „Százszor is” című közös dala is bejutott a legjobbak közé.

Attila 13 éves kora óta dobol, jelenleg Budapesten él és több zenekarban játszik, emellett doboktatással is foglalkozik. Mint mondja, a zenei lehetőségek miatt költözött Magyarországra, ugyanis ott talált olyan középfokú intézményt, ahol fejleszthette dobolási tudását. Székesfehérvár mellé, Bodajkra költözött, ide járt középiskolába, majd Budapestre vitte az útja, ahol a Bartók Béla Konzervatórium OKJ-s képzésen dob szakon végzett. Közben érkeztek a felkérések a zenekaroktól, hogy szívesen dolgoznának vele, így Magyarországon ragadt. 

Rengeteg előadóval és zenekarral dolgozom együtt, nagyon sok színpadot bejártam, fesztiválokat és arénákat egyaránt. A jövőmet is így képzelem el, hogy azt csinálom, amit most, mert ezt szeretem. Nagy vágyam egy saját dobos lemez kiadása, de ezt későbbre tartogatom. Jelenleg dobot tanítok és magánórákat vállalok Budapesten, úgyhogy ez is segít abban, hogy csak a zenéből tudjak megélni. Emellett több előadóval, többféle produkcióban játszom folyamatosan. Ennek az is az eredménye, hogy nyilván néha nem tudok elvállalni egy-egy koncertet, mert nem tudok két helyen egyszerre ott lenni, viszont már annyira kialakult a rendszer, hogy megvannak a beugró emberek, én is megyek helyettesíteni, ha hívnak. Vagyis fontos a rugalmasság a szakmában”

– magyarázta Attila. 

A Dalban elhangzó szám a fiatal srác első saját szerzeménye. 

– New Yorkban voltam zenei továbbképzésen, amikor a dalt szereztem. Úgyhogy a New York-i éjszaka ihlette az alapját, és aztán nyilván további értékeket tett hozzá Annamária az ő témájával, szövegével. Közösen döntöttünk úgy, hogy benevezünk a műsorba, mert szerettük volna, ha minél több emberhez eljut a dal üzenete. Az is nagyon jó, hogy a műsorban zsűri értékeli a produkciókat, ezáltal azonnali visszajelzést kapunk. És ez az, ami számomra szintén pluszt jelent – tette hozzá a fiatal dobos. 

Hírdetés

A számhoz videóklip is készült, amelyben Attila egyik jó barátja, a szintén kalondai Papp Gergely vállalta a főszerepet. 

A dal az álmodozásról és a magányról szól. Hogy az egyedüllétből kilépve merjünk nyitottak lenni egy társ megtalálására, vagy akár az álmok megvalósítására. Gergő partnere a klipben Annamária, ők egy párt alkotnak. A klip végére azonban kiderül, hogy az egész csak egy álom volt, a főszereplő vágyakozásának a kivetülése”

– mondta Attila, aki szerint a mezőny rendkívül erős.

Partnerével rengeteget gyakorolnak, a mindennapjaikat jelenleg az élő adásra való felkészülés tölti ki. 

– A zsűritől is kapunk egy pontszámot, viszont a továbbjutás a nézők szavazatain fog múlni. Úgyhogy én előre nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogat minket ezen az úton, és esetleg egy-egy szavazatot elküld „ránk”.

Megjelent a Magyar7 2024/9. számában.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »