Százmillióval tartozó, csaló kamupárt szóvivője szervez tüntetést a Jobbik ellen

Százmillióval tartozó, csaló kamupárt szóvivője szervez tüntetést a Jobbik ellen

Rafael Gyula az Echo TV-ben Dabas Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnökeként nyilatkozott – szerényen az összes hazai cigány szavazó nevében – arról, hogy az ellenzék egyetlen roma voksra se számítson, ameddig nem határolódnak el a Jobbiktól. Hozzátette azt is: Sneider Tamás pártelnök “rasszista kijelentései” miatt tüntetést is hirdet a Kossuth térre. 

A kis magyar wannabe Malcolm-X-ről azonban a kormányközeli sajtó szemérmesen elhallgatta, hogy van egy másik igen komoly pozíciója is:

ő az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt ( EU-ROM) szóvivője.

Pedig erre igazán emlékezhettek volna, hiszen a választási kampány idején a narancsos agitprop zászlóshajójában, a köztelevízióban is nyilatkozott e minőségében. 

A Zsúrpubi csütörtöki cikkéből kiderül: Rafael pártja igen nagyvonalúan kezeli a közpénzeket. Az EU-ROM már 2014-ben megpróbálkozott az Országház bevételével. Ennek a heroikus kísérletnek akkor egy 19 milliós bírság lett a vége, amelyet azért szabtak ki rájuk, mert

több száz ajánlóívvel nem tudtak elszámolni. 

Hírdetés

Tavaly ismét nekifutottak a küzdelemnek, és ezúttal országos listát is sikerült állítaniuk. Igaz, az Átlátszó róluk is kiderítette, hogy

ebben igen sok olyan ember is segítette őket ajánlásával, akinek fogalma sem volt arról, hogy valaha is aláírt volna nekik.

Ebből nyilván csak azért nem lett büntetőügy, mert utólag végül mindannyian rájöttek, milyen nemes célhoz használták fel a nevüket. 

A kampány során aztán kaptak nagyjából 100 millió forint állami támogatást, amelyet combos, 0,02 százalékos eredményük nyomán vissza kellett volna fizetniük. Rafael Gyula mostani karakán antirasszista kiállása előtt utoljára éppen ebben a kérdésben nyilvánult meg, amikor októberben széttárta a kezét, és közölte:

az egész összeget elköltötték, és fogalma sincs, hogyan rendezik a tartozást

A derék európai, keresztény és demokrata romákat természetesen sem az ellenzéki pártok kampányfinanszírozásának törvényessége felett vasszigorral őrködő Állami Számvevőszék, sem egyetlen más hatóság nem zaklatta.  


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »