Százmilliókkal tömte ki Soros hazánk legfőbb migránssimogatóját

Tanulságos olvasmány a Magyar Helsinki Bizottság 2016-os pénzügyi beszámolója. Ebből kiderült, szinte csak a magyarországi zsidó származású tőzsdespekuláns alapítványai finanszírozzák a Helsinki Bizottságot, és mindösszesen csak egy kétmilliós hazai forrást tudtak megjelölni. Soros mellett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és az Európai Bizottság is bőszen osztogatja a pénzt a helsinkieknek.

Százmilliókkal támogatta George Soros Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata és a tőzsdespekulánshoz lazábban kötődő Oak Alapítvány a Magyar Helsinki Bizottságot. 2016-os beszámolójukból az is kiderül, hogy az adófelajánlásokból összesen kétmillió forintra tettek szert – írja a Magyar Idők.

Utóbbi egyébként azért is mulatságos, mert a lap számításai alapján az a kétmilliós összeg azt jelenti, hogy mindössze körülbelül ötszázan (4000 forint/fő) tartották fontosnak, hogy anyagilag is támogassák a jogvédőket.

A társadalmi beágyazottságuk így igencsak „magas”.

A beszámolóból ugyanakkor kiderül az is, hogy a Helsinki Bizottság programjait bőkezűen finanszírozta továbbá az Európai Bizottság (EB) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is. Előbbi mintegy 433, az utóbbi pedig 113 milliós keretet biztosított a társaságnak.

Nézzük, mire mentek el ezek a súlyos milliók:
„Hozzáférés a jogi segítséghez és a rehabilitáláshoz” elnevezésű program, amely a Balkánról és a Kelet-Mediterráneumból érkezett migránsokat patronálja. Emellett a program célul tűzte ki a határsértők „jogellenes fogva tartásának felszámolását” is. A projektet 133 699 497 forinttal támogatta az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság még további 40 millió forinttal támogatta a helsinkieket hat, a migrációval összefüggő projektben.

Hírdetés

„Szavahihetőség vizsgálatának objektivitását és minőségét” javító kutatásért 118 millió forintot kapott a Magyar Helsinki Bizottság Brüsszeltől.

Az Európai Bizottságtól érkező pénzekből tízmilliók mentek el az ügyvédek és bírák befolyásolására – például szemléletformáló képzésekre, melyek hozzájárulnak az „Európai Unión belüli jogértelmezés harmonizálásához”.

A beszámoló szerint több csoportban 15-20 bírónak nyújtanak február és szeptember között „gyakorlatorientált, interaktív képzést a menekültügyi és idegenrendészeti őrizet bírói felülvizsgálata, valamint a gyűlölet-bűncselekményekkel szemben hatékony büntetőjogi fellépés tárgyában”.

A Nyílt Társadalom Alapítványok a migránssegítést is szponzorálták 48 472 404 forinttal. Ebből az összegből például arra költenek, hogy ügyvédeik sorra járják a befogadóközpontokat és az őrzött szállásokat, hogy ott jogi tanáccsal lássák el a határsértőket.

Az OSF ezenkívül a szabálysértési rendszer megváltoztatásába ölt tetemes pénzt. A cél e területen kettős: egyes tényállásokat végképp eltörölnének, mások esetében pedig csökkentenék a büntetési tételeket, megszüntetnék a szabálysértési őrizetet és az elzárást.

Végül érdemes szemezgetni a Magyar Helsinki Bizottság közhasznúsági mellékletéből is, ugyanis az itt felsorolt 25 pontot a szervezet vezetői rakták össze, ezeket az eredményeket tartják a legtöbbre.

Az egyik ilyen, hogy a bíróságok több általuk vitt perben is kimondták, hogy sérti a magát homoszexuálisnak beállító migránsok emberi jogait, ha az idegenrendészeti hatóság pszichológiai teszttel akarja ellenőrizni, nem hazudik-e az illető. Az iszlám világban üldözik a homoszexuálisokat, ezért sok migráns erre hivatkozik, hogy elnyerje a menekültstátuszt.

A Magyar Helsinki Bizottság azt is felsorolja az „eredményei” között, hogy a hazai bíróságokon, az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága előtt és Strasbourgban egyaránt sikerült megakadályozni, hogy az illegális migránsokat visszatoloncolják Görögországba, Bulgáriába vagy Szerbiába. Tavaly 2800 migránsnak segítettek, 29 bevándorlót családegyesítés címén kifejezetten a társaság hozatott Európába.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »