Százezres tolongás a horgászkártyáért

Százezres tolongás a horgászkártyáért

Magyarországon dinamikusan nő a horgászok száma, mára a félmilliós nagyságrendet közelíti a tábor. Miután állami okmányok birtokában lehet csak horgászni itthon, nagyon fontos, hogy megfelelő regisztráció alapján, hiteles nyilvántartásból kiindulva történjen az állami, illetve egyesületi horgászokmányok kiadása. Ez a szándék hívta elő az ügyviteli korszerűsítés és a bürokráciacsökkentés szándékával azt az elképzelést, hogy

a jelenlegi, papír alapú igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya,

ennek segítségével pedig fokozatosan elektronizálható a többi okmány is, például az állami horgászjegy vagy a területi jegyek.

„Szeptemberben indult a regisztráció, úgy gondolom, jól állunk” – adott helyzetértékelést az InfoRádiónak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese. „Most már
110 ezer fő fölött van azon horgásztársaknak a száma, akik az elektronikus vagy a helyszíni regisztráció segítségével tisztázták az adataikat, bekerültek a központi nyilvántartási rendszerbe és igényelték a Magyar Horgászkártyát.

Hírdetés

Karácsonyra akár tízezer horgásztársunk is kártyabirtokossá válhat” – tette hozzá.

De mi lesz a többiekkel? Mint Dérer világossá tette,
az, hogy valaki horgászhasson, nem múlik a kártya fizikai birtoklásán, a lényeg, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben.
„Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához” – közölte.

Aki nem rendelkezik a kellő számítógépes ismeretekkel, annak az ország 800 regisztrációs pontján lehetősége van bekerülni a rendszerbe.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »