Százak a Kossuth téren, beindult a Sorosozás

Százak a Kossuth téren, beindult a Sorosozás

Ismét utcára ment a Tanítanék, a mozgalom az oktatásügy mellett a civilekért is szót emelt. A KDNP képviselője Sorosozott, és elmúlt nyolc évezett a Tanítanék mozgalom tüntetését bírálva.

A Kossuth téren mások mellett beszédet mondott Szert Boglárka jogász, akit kirúgtak az Antall József Tudásközpontból, mert megvédte egy olimpia-ellenes lájk miatt meghurcolt kollégáját. Megszólalt Szentesi Kálmán is, aki nyílt levélben kérte vissza befizetett adóját, mert szerinte az állam nem arra fordítja a közpénzt, amire kellene.

A szaktárca már a demonstráció előtt reagált a pedagógusok tüntetésére. Közleményükben azt írták, a Tanítanék sokadszorra szervez utcai politikai akciót, de amíg ők tüntetnek, a kormány inkább cselekszik. Az oktatási államtitkár is politikai okokat sejt a demonstráció mögött, de azt mondja, a kormány által életre hívott közoktatási kerekasztalnál a mozgalom tagjaival is egyeztetne. Bővebben>>>

Hírdetés

Sorosozott, és elmúlt nyolc évezett a KDNP képviselője a Tanítanék mozgalom tüntetését bírálva. Hollik István azt hangoztatta, hogy nem érdekli az oktatás ügye azokat, akik a Kossut téren tüntetnek. Szerinte a demonstráció szervezői mögött Soros György áll, és az oktatást csak ürügyként használják a kormány ellen. A keresztény-demokrata politikus szerint AZ is ezt igazolja, hogy ha valóban az oktatás ügyét tartanák szem előtt, akkor a köznevelési kerekasztalnál mondanák el kritikáikat a tüntetők.

„Kimondhatjuk azt, hogy a mai tüntetőket nem az oktatás helyzete érdekli, nem a pedagógusokért vonulnak utcára, hanem hogy az oktatás ügyét felhasználva támadják a kormányt. ha ez nem így lenne akkor folyamatosan részt vennének a köznevelési kerekasztal egyeztetésein, ahol lehetőség van a szakmai párbeszédre” – így Hollik István országgyűlési képviselő.

Az eseményt élőben közvetítjük a Hír TV  Facebook-oldalán!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »