Száz euróért már lehet gyalázni a magyarokat

Száz euróért már lehet gyalázni a magyarokat

Hosszas eljárás után a pozsonyi rendőrség száz eurós pénzbírságot szabott ki Dárius Rusnákra, Ivan Gasparovic elnöki hivatala volt kommunikációs igazgatójára, aki még tavasszal trágár szavakkal szidott két nőt azért, mert magyarul beszéltek– írja a pozsonyi Új Szó cikke alapján a NOL.

 

Az egyik sértett a pozsonyi Új Szónak nyilatkozva elmondta: megnyugvással veszi tudomásul, hogy a rendőrség végül megállapította a nemzetgyalázás tényét. A kirótt pénzbírság összegét inkább nem kommentálta, mert „gyorshajtásért ennél jóval többet kell leperkálnia a vétkesnek” – közölte a neve elhallgatását kérő nő.

 

Rusnák májusban kötött bele a szomszédos kávéházi asztalnál ülő két hölgybe, akiktől megkérdezte, hogy milyen nyelven beszélgetnek. Azt a választ kapta, hogy az anyanyelvükön, mert mindketten magyarok. Mire a barátjával iszogató férfi magából kikelve – a rendőrségi jegyzőkönyv szerint – azt ordította, hogy „Ki…szott p….k Pozsonyban beszéljetek szlovákul, mert a magyar idegesít.” Ezt követően további trágár szavakkal sértegette őket, majd pedig dulakodni kezdett azzal a helyiségben tartózkodó két fiatalemberrel, akik felszólították őt, hogy ne sértegesse a hölgyeket. A verekedésbe torkolló incidensnek a kihívott rendőrök vetettek véget.

 

Marek Trubac szóvivő néhány nappal később bejelentette, hogy a kommunikációs igazgató levonta a szükséges következtetéseket, és lemondott a tisztségéről. A Novy Cas pozsonyi napilap azonban kiderítette, hogy a volt szlovák válogatott jégkorongozó nem önként, hanem közös megegyezéssel távozott. Ennek köszönhetően 5 500 eurós végkielégítést markolhatott fel. Andrej Kiska jelenlegi szlovák államfő néhány nappal a hivatalba lépése után, személyesen kért bocsánatot a történtekért a két hölgytől, akiket a fiatalemberekkel együtt az egyik pozsonyi, belvárosi cukrászdában vendégül is látott.

 

Újszó / NOL


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »