Száz biztonságinak látszó személy próbált behatolni a Dunaferr-gyárba, de rendőrök várták őket

Száz biztonságinak látszó személy próbált behatolni a Dunaferr-gyárba, de rendőrök várták őket

Hatalmas rendőrségi készültséget észlelt olvasónk Dunaújvárosban, a Vasmű környékén péntek este. Olvasónk azt írta, a pletykák szerint az ukrán tulajdonosok próbáltak bejutni, miközben bentről a dolgozókat nem engedték ki – írja a 24.

A Dunaújváros.com arról ír, szintén észlelték a hatalmas rendőri készültséget. A lap nem hivatalos információi szerint “a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este”. A rendőri készültséget a város bevezető útjain és a Vasmű téri főkapunál észlelték.

Pintér Tamás jobbikos polgármester azt mondta a 24.hu-nak, hogy valóban körülbelül ötven, biztonságinak tűnő személy próbál bejutni a gyárba.

Őket a rendőrök ellenőrizni kezdték, a város több bevezető útján torlódás alakult ki emiatt. Több biztonsági ember így is eljutott a vasműhöz, ahol megpróbáltak bejutni a gyárba, de ott is hatalmas a rendőri készültség. A polgármester szerint ők is a gyártól tudnak a személyek érkezéséről, akik Budapestről mentek Dunaújvárosba.

Korábban a Dunaferr kiadott egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy ukrán agresszorok próbálták törvénytelenül megszerezni a gyár vagyontárgyait, a polgármester szerint a pletyka most is ugyanez.

Hírdetés

A háttérben az a vita állhat, ami az ISD Dunaferr Zrt. orosz és ukrán tulajdonosai között feszül.

Nem hivatalos, de megbízható rendőrségi forrásból származó információink szerint a megyei állományból is nagy erőket mozgósítottak Dunaújvárosba, lényegében hermetikusan lezárták a városba vezető utakat. Forrásaink szerint további rendőrségi erősítés érkezik, egy további századot várnak a készenléti rendőrség állományából – írta szintén a Dunaújváros.com.

A lapnak az egyik munkavállaló elmondta:

Kilenc után a rendőr állomány már nem volt jelen a kapunál, az Aldi-parkolóban gyülekeztek. Simán beengedtek, motozás nem volt. Akinek nem volt arcképes igazolványa (külsős munkavállalók), attól személyit kértek, de ennyi.

A portálnak Pintér Tamás elárulta, egy körülbelül 100 fős, őrző-védőkből álló csoport akart bejutni a vasgyár területére ma este. A rendőrség feltartóztatta, igazoltatta és visszafordította a társaságot, hangsúlyozta a polgármester:

A történtek ellenére a vasgyár esti műszakváltása rendben zajlott. Én is szeretnék mindenkit megnyugtatni: a rendőrség továbbra is biztosítja a rendet Dunaújváros utcáin. A helyszínen követtem az eseményeket, és egyeztettem az érintett felekkel.

(24 – Dunaújváros.com nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »