Száz alatt a napi elhunytak száma, 698 új fertőzöttet azonosítottak

Száz alatt a napi elhunytak száma, 698 új fertőzöttet azonosítottak

Meghalt 96, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 698 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 316 060-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 9047-re emelkedett, a gyógyultak száma 130 420.

Az aktív fertőzöttek száma 176 593. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 20 százaléka budapesti.

Hírdetés

Kórházban 6072 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 467-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 24 327-en vannak, a mintavételek száma 2 610 590-re emelkedett.

Frissítés: A következő napokban további szállítmány oltóanyag érkezhet

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az öt kijelölt kórházi oltóponton – a Dél-pesti Centrumkórházban, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Semmelweis Egyetem Klinikáján, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában – vasárnap és a következő napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat. A következő vakcinaszállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, a szállítással egy ütemben pedig folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása – tették hozzá.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »