Száz alatt a koronavírusos betegek száma a kassai egyetemi kórházban

Száz alatt a koronavírusos betegek száma a kassai egyetemi kórházban

Az elmúlt hetekben folyamatosan javul a járványügyi helyzet a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban, ahol már száz alá csökkent a koronavírusos betegek száma. Ilyen legutóbb tavaly december elején volt.

Jelenleg 90 koronavírusos pácienst kezelnek a Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP). Ez azt jelenti, hogy az erre a célra elkülönített ágyak nem egészen 40 százaléka foglalt.

A koronavírussal felvett betegek számának alakulása is javuló tendenciát mutat.

Míg januárban és februárban napi 31 beteget vettünk fel COVID-19 megbetegedéssel, márciusban a számuk napi 23-ra, áprilisban pedig napi 12-re csökkent”

Hírdetés

– tájékoztatott Martin Paulo, a kórház ügyvezető igazgatója.

A kritikus állapotban levő páciensek száma is egyre alacsonyabb, már csak 25 személy szorul mesterséges lélegeztetésre vagy high flow oxigénterápiára.

„Ami a járványügyi intézkedések enyhítését illeti, egyelőre túl kevés idő telt el, hogy ezt értékeljük, de nem kellene romlania a helyzetnek. A kórháznak azonban továbbra is készen kell állnia arra, ha esetleg romlana a helyzet, rendelkeznünk kell szabad kapacitással, illetve képesnek kell lennünk rövid időn belül átszervezni az egyes munkahelyeket és a személyzetet” – mutatott rá Paulo.

A kórház Rastislav utcai létesítményében, az ún. régi kórházban a korábban kizárólag a koronavírusos betegek ellátására átszervezett rendelők visszatérnek a rendes munkarendhez.

Egyelőre csak a halaszthatatlan egészségügyi ellátást biztosítják. A műtéteket júniustól tervezik újraindítani.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »