Szavazásnál tudatták, hogy megfosztották szlovák állampolgárságától

„Tudatos állampolgárként kötelességemnek éreztem, hogy részt vegyek a mai önkormányzati szavazáson. Számomra talán eddig ez lett a legizgalmasabb, pedig nem is úgy indult….” – kezdi bejegyzését a komáromi Pallér Péter, a Jobbik felvidéki szervezője.
Mint kiderült: tudta nélkül megfosztották szlovák állampolgárságától, törölték a választói névjegyzékből, mindezt úgy, hogy e döntésekről nemhogy indokolást, de még értesítést sem kapott.Arról, hogy működik ma egy, az EU magjához tartozó jogállam, Pallér Péter a következőket írta közösségi oldalán:
„Nyújtom a személyimet, keresik a nevemet a névjegyzékben, majd egyre izgatottabb telefonálgatásba kezdenek. Hívták az önkormányzatot, majd a járási választási bizottságot, végül a bevándorlási hivatalt.
Kiderült, hogy 2018. április 8-ai dátummal megfosztottak a szlovák állampolgárságomtól, amiről én semmiféle hivatalos végzést vagy értesítést nem kaptam!Ráadásul a lakossági nyilvántartásból is töröltek, onnantól kezdve lényegében hajléktalan idegennek számítok a szülőföldemen…. Mindenféle idegen etnikumok szavazhattak, de számomra ezt nem tették lehetővé! Megcsúfolva saját alkotmányukat, ily módon is gyengítve a magyar érdekképviselet szavazóbázisát.”
Pallér Péter elárulta: jövő héten felkeresi a városi hivatal illetékes osztályát, hogy adjanak magyarázatot arra, mi alapján törölték őt a lakossági jegyzékből, mik alapján szüntették meg állandó lakhelyét. „Konzultálok az ügyvédemmel is és elképzelhető, hogy bírósághoz fordulok”.
Szávay István, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának jobbikos tagja megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte a történteket. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jogtipró állampolgársági törvény rendre lemarad a magyar-szlovák kétoldalú találkozók napirendjéről, a magyar kormány semmilyen érdemi lépést nem tett a jogszabály visszavonása érdekében.
Ennek tükrében visszásnak és hamisnak tartja a Magyarország és Szlovákia közötti “kiváló viszonyról” szóló kormányzati propagandaszövegeket.

Hírdetés

Felvidék.ma


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »