Szávay István az Amnesty International közgyűlésén járt

Szávay Istvánnak beszámolója a facebook közösségi oldalon lett közzétéve:

Az a szó, hogy magyar, egyetlen egyszer sem hangzott el a szélsőliberális jogvédők közel 4 órás rendezvényén. Volt szó a cigányok, a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és más szexuális kisebbségek, a vallási kisebbségek, a migránsok jogairól, de még az üzbegisztáni börtönökben elkövetett kínzásokról is. Áttanulmányoztam az elkövetkező három év stratégiáját, de nemzetünk megnevezésével itt sem találkoztam. 

Hírdetés

Azon gondolkodtam, hogy itt vannak ezek a jellemzően fiatal, kiválóan képzett, több nyelvet beszélő, hatalmas tapasztalattal rendelkező, az emberi jogok iránt valóban mélyen elkötelezett emberek.
– Akik az elkövetkező években is a Hazánkat és Európát megszállni akaró migránsokat fogják védelmezni, miközben egyetlen szó erejéig sem fognak kiállni mondjuk a Bukarestben hónapok óta, a hírek szerint szörnyű körülmények között fogvatartott két székely srác mellett.
– Akik harcosan fel fognak szólalni a cigányok sérelmére elkövetett, saját meghatározásuk szerinti gyűlölet-bűncselekményekkel szemben, de az eszükbe sem fog jutni, hogy jócskán van fordítva, a cigányok által a magyarok ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmény is. Csak az sohasem derül ki, mert senki sem vizsgálja, sőt inkább elhallgatni igyekeznek a megfélemlített és elhagyatott falvak lakói.
– Akik árgus szemekkel őrködnek majd a budapesti Pride felett, de soha nem fogják őket érdekelni a Székely Szabadság Napján elkövetett román hatósági túlkapások, netán a rendezvény tavalyihoz hasonló betiltása.

– Akik éjt nappallá téve dogoznak majd annak érdekében, hogy a legtöbbekkel már az iskolában megismertessék alapvető emberi jogaikat, de eszükbe sem fog jutni, hogy kiálljanak a külhoni magyar nyelvű oktatás (mint alapjog) érdekében vagy tájékoztató kampányt indítsanak például Szabadkán az ottani törvények által a helyi magyarok számára biztosított nyelvi, oktatási vagy kulturális jogokról.
– Akik mindent meg fognak majd tenni az üldözött oroszországi jogvédők érdekében, de egyetlen szavuk sem lesz a Benes-dekrétumokhoz, vagy a minden európai jogelvvel és magával a szlovák alkotmánnyal is ellentétes, jogfosztó szlovák állampolgársági törvényhez.
– Akik segíteni fogják azokat az embereket, akiknek „a jogai sérültek a világ fegyveres konfliktusaiban”, de továbbra sem kívánnak foglalkozni azokkal a kárpátaljai magyar fiatalemberekkel, akiket elvisznek egy olyan háborúba, amihez semmi közük nincsen.
Kedves jogvédők, kedves Amnesty International!
Innen is szépen kérlek Benneteket, hogy néha, csupán elvétve, legalább csak ritkán, de az is legyen Nektek fontos, akit azért üldöznek, akit azért diszkriminálnak, akit azért nyomnak el, akinek azért sértik meg az emberi jogait, mert MAGYAR!


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »