Szaúdi külügyminiszter: Rijád nem fogja normalizálni kapcsolatát Izraellel a palesztin kérdés rendezése nélkül

Szaúdi külügyminiszter: Rijád nem fogja normalizálni kapcsolatát Izraellel a palesztin kérdés rendezése nélkül Kulcsár Péter2024. 01. 21., v – 18:13

Szaúd-Arábia nem fogja normalizálni kapcsolatát Izraellel a palesztin kérdés rendezése nélkül – jelentette ki vasárnap Feiszal bin Farhán Ál Szaúd, a szunnita királyság külügyminisztere a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.

Hírdetés

Farhán Ál Szaúd arra a kérdésre felelve, hogy lehetséges-e a kapcsolatok normalizálása a hiteles és visszafordíthatatlan palesztin államiság irányába vezető rendezés nélkül, elmondta: „Ez az egyetlen előnyös út”. Hozzátette, hogy szükség van stabilitásra és ez csak a palesztin kérdés rendezése által képzelhető el.

Mint mondta, mindez a közel-keleti régió virágzásának és stabilitásának záloga egyebek között Izrael számára is. „Ahhoz, hogy a térség valódi békét és stabilitást lásson, valódi integrációt, amely mindenki, így Izrael számára is gazdasági és szociális előnyökkel kecsegtet, szükség van a palesztin államiság megteremtésének megbízható és visszafordíthatatlan folyamatára” – hangoztatta a szaúdi diplomácia vezetője.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »