Szaúdi főmufti: El kell pusztítani a Közel-Kelet összes templomát

Szaúdi főmufti: El kell pusztítani a Közel-Kelet összes templomát

Az elmúlt napokban a Wikileaks több száz dokumentumot szivárogtatott ki Szaúd-Arábiáról köztük a vahabita főmufti vallási intelmei, ami a keresztény helyek elpusztítására kötelezi az iszlamistákat.

Szaúd-Arábia egyik keresztény templom romjai ami Jubail környékén található

Abd Al-Aziz Al-Sejkh szaúdi főmufti aki leszármazottja Mohamed bin Al-Vahabnak a vahabita Szaúd-Arábia megalapítójának, titkos fatwában parancsolta meg iszlamista híveinek, hogy kötelező jelleggel és azonnali hatállyal el kell pusztítani a térség összes keresztény templomait. –közölte a linga.org

Hírdetés

Al-Sejkh szerint nincs helye más vallásnak az iszlámon kívül, az Arab-félszigeten soha nem is létezett a keresztény vallás. A szaúdi főmufti elfelejtette, hogy Mohamed próféta első feleségének Khadizsénak egész családja mekkai keresztény volt, sőt akkoriban az térség egyik legelterjedtebb vallása pont az asszír egyházhoz tartozó nesztoriánus kereszténység volt.

A főmufti vallási parancsát, azonnal végre is hajtották az Iszlám Állam és a Nuszra Front terroristái amikor is az elmúlt években Irakban és Szíriában több száz templomot robbantottak fel, égettek porig, vagy rongáltak meg.

Szaúd-Arábiában több tucat templom romjai találhatók meg, amiket titokban fallal és szögesdróttal vettek körbe, nehogy bárki is láthatná a történelmi keresztény emlékhelyeket.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »