Szaúd Arábia légihidat hoz létre Bejrút irányába – videó

Szaúd Arábia légihidat hoz létre Bejrút irányába  – videó

2024. 10. 14.

Szaúd-Arábia pénteken bejelentette, hogy légihidat hoz létre Libanon felé, hogy segíteni tudjon az izraeli támadásoktól szenvedő lakosságnak.

Szaúd-Arábia vasárnap hivatalosan is légihidat indított Libanon felé az ország elleni folyamatos izraeli támadások közepette, amikor az első humanitárius és egészségügyi segélyt szállító repülőgép Rijádból Bejrútba indult.

Az első repülőgép, amely élelmiszert, egészségügyi és menedéket szállított a King Salman Humanitárius Segélyezési és Segélyközponton (KSRelief) keresztül, reggel elhagyta a King Khalid nemzetközi repülőteret, és dél körül érkezett meg a Rafik Hariri nemzetközi repülőtérre.

A szállítmányokat a ,,King Salman Humanitarian Aid and Relief Center,, elnevezésű segélyszervezethez tartozó repülőgépek juttatják el Bejrútba.

Az Al-Arabiya híroldal információi szerint egy újabb szaúdi repülőgép áll készen indulásra, mely egészségügyi szállítmányt, illetve egy kutató- mentő csapatot szállít majd a libanoni fővárosba.

A segélyrepülőgép elküldése mellett egy mentőcsapat is elindul Bejrútba, hogy támogatást nyújtson – jelentette az Al Arabiya.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »