Szász Péter Kárpátalja visszatéréséről

Szász Péter Kárpátalja visszatéréséről

Kárpátalja visszatérésnek módját és valószínűségét elemezte Szász Péter, a Depositum Katolikus Hitvédelmi Oldal főszerkesztője Facebook-posztjában.

A médiában a Mandineren megjelent írásban Szász Péter úgy fogalmaz, esélyt lát rá, hogy egy ilyen helyzetben a lakosság többsége a Magyarországhoz való visszacsatolás mellett döntene.

Ha Oroszország feltétel nélküli megadásra kényszeríti tönkreverve Ukrajnát (amire igen nagy a sansz), elcsatolja Újoroszországot, és a maradékot is legalább kettő különböző, orosz függésben lévő köztársaságra (a tényleges Ukrajnára és Halicsra) felosztja, kéne lobbizni egy egész Kárpátaljára kiterjedő népszavazásért.”

Hírdetés

Úgy folytatja, hogy a „virtigli ukranizmus” lényegében csak a megye központjában, Ungváron él, ahová sok orosz és ukrán települt be.

Az eszmefuttatást Szász Péter így foglalja össze: „ha egy népszavazásra kerülne sor, az odatelepült oroszok és ukránok jelentékeny része is Magyarország mellett döntene. Esélyt látok rá, hogy egy ilyen helyzetben a lakosság többsége a Magyarországhoz való visszacsatolás mellett döntene. (A cigányok és zsidók meg pláne ideszavaznának. Szerintem a kevés német, tót és rumén kisebbség is.)”

(LB/Felvidék.ma/Mandiner)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »