Szarva közt a Le Figaro

Szarva közt a Le Figaro

A francia baloldali újságírás gyöngye, bizonyos Jean-Marie Guénois a Le Figaro jegyzetírója felébredt, és rámeredt a klaviatúrára. Miről is kéne írnia aznapi cikkét? Nem sokáig mélázott, hiszen a nagyvilágban zajló események, borzalmak és infernók közül toronymagasan emelkedik ki a témák témája: a magyar miniszterelnök borzalmas diktatúrája.

Erről a nap minden órájában le lehet húzni néhány bőrt, hiszen möszjő Orbán, az európai demokrácia sírásója éjjel-nappal lábbal tiporja a szabadságot, amivel a világbékét veszélyezteti, és családjával együtt talicskával hordja haza a szalmazsákba az európai adófizetők pénzét, amivel az egész kontinens gazdasági fejlődését ássa alá. Kétségtelen, hogy Európa szárnyalásának ő a legnagyobb kerékkötője, hiszen ha például beengedné a migránsokat, a Citroën és a Peugeot a beáramló belső-afrikai egykori rabszolgáknak köszönhetően már rég kifejleszthette volna a csúcsminőségű rükvercet a rakétamotorba a francia munkásmozgalom még nagyobb dicsőségére.

Ezeket a kőkemény és cáfolhatatlan tényeket Jean-Marie és baloldali lapja természetesen megbízható forrásokból tudja, hiszen a budapesti liberális újmarxista haverok erről cikkeznek Budapesten meg az Amerikai Népszavában. Márpedig ezek az orgánumok legalább olyan megbízhatóak, mint a The New York Times, amelynek a munkatársa nemrég Bukarestben saját szemével látta a bahcsiszeráji szökőkutat.

Egyszóval a magyar miniszterelnök – ütötte le az első billentyűket Jean-Marie. A többi már ment, mint a karikacsapás, hiszen a téma adta magát: Orbán találkozott a pápával. Köztudott, hogy őszentsége minden erejével a nyitott társadalomért harcol, írta le vágyait Jean-Marie, és gyűlöli a nacionalista jobboldali politikát, különösen Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Igaz, hogy a Vatikán közleményében szívélyes légkörűnek írta le a pápa és a miniszterelnök találkozóját, de a Vatikán hazudik, hiszen nem olvas Amerikai Népszavát meg Le Figarót.

Jean-Marie elégedetten dörzsölte a tenyerét, s miután összehordott hetet-havat, úgy érezte, aznap különösen érdekfeszítő, fordulatos sztorit sikerült kerekítenie. Van benne minden, amit elvárnak tőle: a pápa megtagadta a hivatalos látogatási státuszt a magyaroktól, jobban szereti Kínát és Kubát, mint Magyarországot, mindent megtett, hogy ne támogassa Orbán Viktort, és végső soron megalázta Magyarországot. A magyar nép ezen úgy felháborodott, hogy jövő tavasszal el fogja söpörni a Fidesz–KDNP-kormányt.

Ez utóbbit ugyan nem írta bele, de hát az összehordott hazugságokból ez explicit és világosan adódik, hiszen

nem azért ír cikket a francia baloldal újságírója, hogy tényekkel szarakodjon, hanem hogy hergelje a tudatlan franciákat.

Hírdetés

S láss csodát: alig jelent meg a Le Figaro zagyvasága, a pápa hazafelé a repülőgépen interjút adott, és a Magyar Kurír katolikus hírportálnak elmondta, a szlovákiai látogatás rég be volt tervezve (2014-ben hívta meg Gasparovič exelnök – szerk. megj.), míg az eucharisztikus kongresszuson való részvétel későbbi ötlet volt.

Nagyon sok értékük van a magyaroknak, például megragadott, mennyire mély az ökumenizmus iránti érzék.

 – mondta a pápa, aki azt is kifejtette, mit gondol az Európai Unióról.

Az Európai Unió alapja egy olyan szellemiség, amelyet Schuman, Adenauer, De Gasperi álmodott meg. Vissza kell térni ezekhez a nagyokhoz. Fennáll a veszélye annak, hogy az Európai Unió csak egy irányító hivatal legyen, de ez nem helyes. El kell menni egészen a misztikáig, meg kell keresni Európa gyökereit.

Erről persze a Le Figaro és a Jean-Marie Guénois-féle nyomoroncok nem fognak hírt adni, hiszen nekik nem az a küldetésük, hogy holmi zavaró tényekkel piszmogjanak, hanem hogy hazudjanak éjjel-nappal.

Mert ők ettől boldogok. De az is lehet, hogy nem boldogok, csak jól megfizetik őket a nyitott társadalom nevű fasisztoid kísérlet ötletgazdái.

Ferenc pápa pedig annyira gyűlöli Orbán Viktort, amennyire csak az apostoli szeretetből telhet. Ennek bizonyítéka, hogy szinte ugyanazokat a nézeteket vallja, mint a magyar miniszterelnök.

Erre varrjon gombot a hazug, gyűlölködő Le Figaro.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »