Származásával takarózik a gyilkos román orvos

Származásával takarózik a gyilkos román orvos

Maszol.ro

“Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – vallotta a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán a Nyíregyházán brutális kegyetlenséggel gyilkoló román orvos.

A Maszol.ro újabb részletekkel szolgált Dan Stamatiu nagyváradi román orvos vallomásáról.

Mint ismeretes, az orvos azért végzett bestiális módon a többgyerekes nyíregyházi édesanyával, mert a nő elutasította a közeledését, és ezt képtelen volt feldolgozni.

“Arról volt szó,

hogy megházasodunk”

– mondta a tárgyaláson a gyilkos, aki korábban egy darabig együtt is élt áldozatával.

A nő azonban egy idő után úgy döntött, visszaköltözött a családjához.

A tüdőgyógyász vallomásában kifejtette:

szerelme azért hagyta ott, mert nem akart egy román férfihez feleségül menni.

Mint ismert, a bíróság jóváhagyta az orvos kiadását a magyar hatóságoknak, ám a gyanúsított fellebbezett. Óvását pénteken tárgyalja a legfelsőbb bíróság.

A Libertatea című lap szerint Dan Stamatiu azért adott az ügyének etnikai színezetet, hogy növelje a fellebbezése elfogadásának esélyeit, bízva a román igazságszolgáltatás sovinizmusában.

A férfi korábban már panaszkodott arra, hogy románsága miatt Magyarországon számos megaláztatásban volt része, és kijelentette: nem akar “magyar földbe kerülni”.

A sátoraljaújhelyi Erzsébet kórház tüdőgyógyásza különös kegyetlenséggel főbe lőtt egy házaspárt Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A gyilkosságot végignézték a pár 7 éves ikergyerekei is, akiket azonban a férfi nem bántott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »