Szanyi újra villant: Ez egy mocskos rablóbanda

Szanyi Tibor: A Fidesz szétrabolja az országot

Gazember államok a helyes fordítás – mondta az Egyenes beszédben Szanyi Tibor azzal a cikkel kapcsolatban, amely szerint a lator államoktól a kohéziós alapokhoz való hozzáférést kellene elvenni. Az Euraktív című lap tükrözi a brüsszeli hangulatot – erősítette meg a szocialista uniós képviselő.

Az Orbán világ nő modelljéről tett szokatlanul durva kijelentései miatt azért nem kért bocsánatot Szanyi, mert nem egy nőtől, hanem a nőmodelltől kellene elnézést kérnie. Szerinte azonban a Fidesznek kellene bocsánatot kérnie, mert a torz modellt ők hozták létre. Ebből a társadalomból a Fidesz kiölte a szolidaritást – állította Szanyi, aki magát baloldali politikusnak tartja és a politikája legfontosabb eleme a szolidaritás. A Fidesz senkivel nem szolidáris – véli Szanyi.

Hírdetés

Arról is beszélt az uniós képviselő, hogy ebben az országban az ezeréves történelmünk alatt már sok minden megesett, de az még nem fordult elő, hogy a hatalmon lévők ilyen cinikusan szétrabolják az országot.

Rónai Egon ekkor az egy nappal korábbi beszélgetésből idézett: Tamás Gáspár Miklós szerint ez nem lopás, a király osztogat az alattvalóknak.

A Fidesz esetében nem erről van szó, mert ezek az urak lopnak. Túlárazással. Ez egy mocskos rablóbanda – kitartok emellett – szögezte le Szanyi Tibor.

A műsorban a választási rendszer aránytalansága is szóba került. Szanyi szerint, ha Fidesznek egy támogatója se lenne, akkor is lenne 20 százalékos támogatottsága a választási csalások miatt – utalt az EBESZ 2014-es jelentésre Szanyi Tibor. Az EBESZ akkor kimondta, hogy nem voltak tiszták a választások, de nem állított csalást – tette hozzá Rónai Egon. Szanyi szerint a médiarendszerben, a választási rendszerben és a csatlakozó intézményekben, a körzetek átrajzolása és egyebek miatt, ha nem is 20 százalék de jelentős a torzítás.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »