Szanyi támogatja, hogy ajtót mutattak Gyurcsánynak

Szanyi Tibor helyes dolognak tartja, hogy Gyurcsány Ferencet nem hívták meg az ellenzéki egyeztetésre. „Elváltak az útjaink, nincs programszerű együttműködés és nincs ideológiai alap sem arra, hogy együttműködjünk” – nyilatkozta az M1-en.

A szocialisták két európai parlamenti képviselője, Szanyi Tibor és Ujhelyi István is megszavazta Brüsszelben azt a jelentést, amely szakértők szerint visszatér az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához. Elemzők arra is rámutatnak, hogy a dokumentum több elemében visszaköszön az a hat pont, amelyet Soros György még 2015 szeptemberében fogalmazott meg a tömeges bevándorlás kezeléséről.

Elbeszélnek egymás mellett az emberek, és amivel riogat a kormány és a sajtó az egy nagy lufi, mindent meg lehet beszélni Brüsszelben és Strasbourgban – ezt mondta Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője az M1-nek nyilatkozva.

A képviselő szerint olykor embertelen a bánásmód a „jövevényekkel” a határon, holott normálisan kellene tudni bánni az emberekkel– mondta Szanyi Tibor.

Hírdetés

Szanyi Tibor arról is beszélt, hogy agyrémnek tartja az itthoni plakátháborút. „Én Brüsszelből jövök, repülővel jöttem, nem a Soros fizette” – mondta, majd kitért rá, hogy „itt megy a plakátháború, az állítsuk meg Brüsszelt, és ez agyrém”.

A hazai belpolitikai helyzetről elmondta: a Jobbik azt csinál, amit akar, tök mindegy, hova közeledik, hova nem. Velük semmilyen együttműködés nem képzelhető el – közölte.

Arról is beszélt, hogy helyes dolognak tartja, hogy Gyurcsány Ferencet nem hívták meg az ellenzéki egyeztetésre. „Én ezt nem tekintem agyrémnek. Elváltak az útjaink, nincs programszerű együttműködés és nincs ideológiai alap sem arra, hogy együttműködjünk. Mi azt mondtuk, hogy igazi baloldali programot szeretnénk. Én ebbe beleteszek mindent, ami létezik” – magyarázta Szanyi Tibor.

Az EP képviselő az „okosfalvak” kezdeményezéssel szeretné szexivé tenni a falvakat. „Ez a kezdeményezés a mezőgazdaság és a vidék szempontjából soha nem látott erejű segítséget fog adni” – emelte ki az M1-nek nyilatkozva Szanyi Tibor.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »