Szándékos vagy vétlen orsó – mi történhetett a halálos repülőnapon

Szándékos vagy vétlen orsó – mi történhetett a halálos repülőnapon

Még nincs hivatalos közlés arról, hogy mi okozhatta a börgöndi repülőtragédiát.

A tragédiával végződött manőver egy alacsony magasságban végrehajtott úgynevezett orsó volt, nagy valószínűséggel a kelleténél kisebb sebességgel hajtotta azt végre a pilóta, és a gép „lecsúszott”. Ha nagyobb a magasság, a pilótának még maradt volna ideje helyesbítenie, így azonban nem volt erre semmi esélye – írja a feol.hu. A lap olyanokkal beszélt, akik pilótahibára gyanakodnak.

Ezzel nem ért egyet Vályi István, technikai sportokkal foglalkozó újságíró. A videófelvétel alapján ő azt valószínűsíti, hogy az utolsó orsó már kényszerű volt, és műszaki probléma lehetett a géppel.

Hírdetés

A halálos repülős balesetről az Infostarton részletesen beszámoltunk.

Azóta megrázó fotókat adott közre az MTI.

Székesfehérvár, 2023. szeptember 10.  Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.  A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.  MTI/Lakatos Péter

Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. MTI/Lakatos Péter
Az áldozatokról is írnak a lapok. Eszerint Rózsavölgyi Vilmos az Agro-Aero 2000 Kft.-t, azon belül pedig a Rivair Pilot School pilótaképzőt is vezette. Fia, Rózsavölgyi Árpád repülőoktatóként tevékenykedett a családi vállalkozásban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »