Szánalmas könyörgés a Nemzeti Sporttól

Mint ismert, amennyiben a spanyolok ma nyerni tudnak Ukrajnában, a  görögöktől tegnap vereséget szenvedő magyar válogatott pótselejtező nélkül kijuthat a 2016-os Európa-bajnokságra.

A Nemzeti Sport Online egy szánalmas, spanyol nyelvű levélben könyörög a spanyol válogatottnak, hogy ha már adtunk a labdarúgásuknak egy Puskást és egy Kubalát, legyenek szívesek nyerni Magyarországért. Íme a levél magyar nyelvű szövege:

Hírdetés

44 év. Ennyi idő elteltével szerepelhet újból a magyar labdarúgó-válogatott egy Európa-bajnokságon. Az egész nemzet által (határon innen, határon túl) négy és fél évtizede böjtölt siker most – részben – a spanyol nemzeti csapat kezében van!
Mi adtuk a spanyol futball gazdag történetének Kubala Lászlót és Puskás Ferencet, az FC Barcelona és a Real Madrid egy-egy legendáját.
Cserébe – valamint a spanyol-magyar barátság jegyében – nem kérnénk mást, csak egyetlen veretlenül megvívott mérkőzést hétfő este Ukrajna ellen. Így maradna esélyünk pótselejtező nélkül jegyet váltani Franciaországba.
Magyarország 44 év után juthat ki egy Eb-re, Spanyolország 2008-ban 44 évnyi szünet után nyerte meg második Eb-címét. Véletlen lenne? Nem hinnénk, de a spanyol válogatottban hétfő este egy emberként fogunk hinni!
Nektek „csak” egy mérkőzés, nekünk egy ország boldogsága!
Viva Espana, Vamos Magyarország!

A sportnapilap online kiadása még az olvasók segítségét is kéri a levél terjesztésében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »