Számos ügye volt már a gyilkossággal gyanúsított fideszesnek

Számos ügye volt már a gyilkossággal gyanúsított fideszesnek

Jelentős tartozásai lehettek, és bűnsegédként már megrótták magánokirat-hamisításért Gál Rolandot, aki eddig fideszes önkormányzati képviselő volt Dunaújvárosban, most pedig gyilkossággal gyanúsítják.

Bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás miatt 2003-ban már megrótták azt a Gál Rolandot, akivel szemben most gyilkosság miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság – számolt be róla az Index. Három évvel később aztán pénzbüntetést kapott, mert plakátragasztót öntött az MSZP akkori megyei alelnökének autójára. Facebook-posztjai szerint egyébként sem gondolt sok jót a dunaújvárosi Fidelitas korábbi vezetője az MSZP-sekről: tavaly megosztott bejegyzése szerint például az MSZP-sek a majmok rokonai, míg 2014 végén az „Apa, mi az a hazaszeretet? – Nem tudom, fiam, mi MSZP-sek vagyunk” viccel szórakoztatta magát. Amikor kellett, migránsozott vagy épp sorosozott, a gyanú szerint pedig egy társával együtt része volt egy több mint két évvel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi meggyilkolásában. A helyi Castellum.do szerint az áldozat Molnár Antal vállalkozó lehetett.

Kölcsönt halmozott fel

Az Alfahír szerint jelentős kölcsöne is volt Gálnak: 2010-ben a munkaadójától kért, később viszont a Perkons DHŐ Kft., azaz a Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft. jogutódja perre vitte az ügyet.  A tavaly július 16-án kezdődött tárgyalás tétje a Jobbik-közeli lap szerint az volt, hogy Gálnak vissza kell-e fizetnie 16 millió forintot. A Székesfehérvári Törvényszék szerint február 11-én volt a polgári peres eljárás harmadik tárgyalási napja, ezen viszont már az időközben felfüggesztett párttagságú Gál már nem tudott részt venni, mert előzetes letartóztatásban ült.

Hírdetés

Holttest a betonban

Dunaújvárosban három napja helyszínelnek a rendőrök egy családi háznál. A Hír TV információi szerint az ingatlan a gyanúsított egyik rokonáé, az áldozatot pedig bebetonozhatták. Az eltűnt férfi holttestét kereső szakemberek a pincét bontják.

Rendőröket tüntetett ki

Az Index szerint az is figyelemre méltó, hogy Gál volt 2010 és 2014 között Dunaújváros közbiztonsági bizottságának elnöke, és ő tüntette ki a helyi rendőröket épp akkoriban, amikor Molnárt megölhették. Gál 2014 őszén a város közbiztonsági tanácsnoka lett.

A rendőrség a gyilkossági üggyel kapcsolatban rendkívül szűkszavú. Kerestük mi is a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot, ám Molnár Ágnes rendőr főtörzsőrmester csak ezt közölte az MNO-val: „Az Ön által kérdezett ügy kapcsán az eddigi tájékoztatáson túlmenően a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információkkal nem tudunk szolgálni. Amennyiben a tájékoztatás nem sérti már a nyomozás érdekeit, haladéktalanul megtesszük a sajtó részére.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »