Számos halálos áldozata van az újévkor történt japán földrengésnek

Legkevesebb 30 halálos áldozata és több súlyos sérültje van Japánban annak a 7,6 erősségű földrengésnek, amely újévkor rázta meg a Noto-félszigetet – közölték kedden a helyi hatóságok.

A rengés középpontja az Isikava prefektúrában lévő Vadzsimától 30 kilométerre északkeletre volt, mintegy 16 kilométer mélységben, helyi idő szerint hétfőn délután.

Terrible footage coming as the Earthquake hits Japan #Japan #JapanEarthquake #Tsunami pic.twitter.com/oECGJKoDJJ

— Yamaan Shahid  (@realYamaan) January 2, 2024

A földrengés után 1,2 méter magas hullámokkal szökőár érte el Vadzsima kikötőjét. A földmozgás miatt a régió több településén házak dőltek össze, Vadzsima központjában több mint kétszáz épületben tűz is keletkezett, amit azonban az isikavai hatóságok szerint sikerült megfékezni.

A mentőcsapatok túlélők után kutatnak, de az utakat elzáró törmelék és az utórengések nehezítik a mentést.

— The Watcher 🌎 (@TheWatcherDaily) January 2, 2024

Az eddig megerősített harminc halálos áldozat közül heten a vadzsimai városi kórházban hunytak el – közölték a hatóságok.

A földrengés miatt Niigata, Tojama, Fukui és Gifu prefektúrában is többen megsérültek, és épületek is megrongálódtak. A hatóságok több tízezer ember evakuálását rendelték el az érintett prefektúrákban.

Due to Earthquake and tsunami, the condition of Japan has become very bad, the roads, houses and buildings have been destroyed.please pray for the people of Japan 🇯🇵🙏🙏🤲🙏.
May Allah protect them from this bad condition.🤲🤲 pic.twitter.com/flAVf7R6X3

Hírdetés

— Mr junior (@MaryamM64313808) January 2, 2024

Kisida Fumio japán kormányfő sajtóértekezletén arról tájékoztatott, hogy a Noto-félsziget északi részeit nagyon nehéz járművekkel megközelíteni. Mint mondta: mintegy ezer katona dolgozik a mentésen és a segélyezésen. Hozzátette, hogy a kormány hajókkal indított útnak segélyszállítmányokat a helyszínre.

A West Japan Railway Co. vasúttársaság közlése szerint a földrengést követően négy vonat közlekedését állították le a Sinkanszen szuperexpressz Hokuriku vonalán a sínek és egyéb létesítmények ellenőrzése miatt.

Please pray for the people of Japan , during this tough time in which they are experiencing a Tsunami and earthquake.
May God protect them #Japan #earthquake #Tsunami pic.twitter.com/cJorUvRXGT

— Nasreen Ebrahim (@EbrahimNasreen) January 2, 2024

Több ország, köztük az Egyesült Államok, Kanada és Olaszország kormánya ajánlotta fel segítségét. A földrengés után kiadott nyilatkozatában Joe Biden elnök közölte, hogy Washington "minden szükséges segítséget megad a japán népnek".

Our thoughts and prayers go out to the people of Japan 🇯🇵

Exclusive Footage of baby taking cover as Japan’s 7.5 magnitude earthquake hits. Little cute baby❤️

📍 #Japan | #JapanEarthquake.

pic.twitter.com/xLDjSXru59

— MH Cricket (@MHCricketDaily) January 2, 2024

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »