Számos gyerek is meghalt, amikor amerikai kommandósok végeztek az Iszlám Állam vezetőjével

Számos gyerek is meghalt, amikor amerikai kommandósok végeztek az Iszlám Állam vezetőjével

Az Egyesült Államok akciót hajtott végre szombaton Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet bujkáló vezetője ellen – adta hírül egy amerikai tisztségviselő névtelenséget kérve. Az iraki televízióban bemutatták a támadásról készült videofelvételt.
 
Az akcióban kilenc ember, közte Bagdadi, felesége és számos gyerek is meghalt. Iraki és iráni biztonsági illetékesek közölték, hogy tájékoztatást kaptak szíriai forrásaiktól arról, hogy al-Bagdadit és testőrét megölték az Idlíb körzetében végrehajtott akcióban.

Hírdetés

Donald Trump elnök Twitteren jelentette be a támadást: „Az imént valami nagyon nagy dolog történt” – közölte, amiből nem derült ki még, hogy a terroristavezért vagy megölték, vagy elfogták.

Az amerikai elnök üzenetében közölte, hogy nagy bejelentésre készül reggel a Fehér Házban – közép-európai idő szerint kora délután. A Newsweek című amerikai lap értesülése szerint az akciót Szíria északnyugati részén hajtotta végre egy különleges kiképzésű alakulat. Az iraki televízióban vasárnap bemutatták az Abu Bakr al-Bagdadi elleni támadást.

A műveletben, amelynek az volt a célja, hogy élve elfogják a terroristát, nyolc helikopter és repülőgép vett részt – derül ki az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet közleményéből. A támadásban részt vettek a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű katonai szövetség fegyveresei is.

Bagdadi a világ egyik legkeresettebb embere, az Egyesült Államok 25 millió dollár vérdíjat tűzött ki fejére.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »