Számolni nem tud, hülyézni igen, ki az?

Számolni nem tud, hülyézni igen, ki az?

Léket kapott és tulajdonképpen el is süllyedt a jogállamért küzdő baloldali zászlóshajó a minap

– furcsamód nem máshol, mint a szentendrei HÉV-állomáson. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez „hülyeség” és itt egyesek „megőrültek”, érdemes felidézni nagyjából másfél percet Karácsony Gergely miniszterelnökségre vágyó főpolgármester ottani utcafórumából.

Történt, hogy a magának jobb sorsot álmodó baloldali politikushoz odalépett a Mediaworks Hírcentrumának riportere és kérdéseket tett fel neki egyetemi munkája kapcsán. A demokráciát oly nagyra becsülő Karácsony először annyit mondott, hogy „Jaj Istenem, hagyjuk már ezt a hülyeséget!”. Aztán az újabb kérdésre – nyilván kizárólag a közvélemény teljes körű tájékoztatása érdekében – hozzátette, hogy „Maguk meg vannak őrülve, hagyjuk már tényleg ezt!”. Egy újabb riporteri felvetésre pedig még azt is megjegyezte, de ezt már igazán csak a jogállami normák érvényesülésének legnagyobb dicsőségére, hogy „… csak a hülyeségeit hangoztatja, hagyjon most már ezzel!”

Jó tudni, hogy így válaszol közérdekű újságírói kérdésre egy igazi demokrata. Egy olyan ember, aki igazán hisz a sajtó szabadságában, és a maga rátermettségében. És akinek nincs semmilyen takargatnivalója. Aki nem egy báb, és – ami mindezeknél is fontosabb – nem szokott hazudni.

Hírdetés

Aztán mit ad Isten, kiderült, hogy Karácsony egyébként nem mondta jól. Nem százezret keresett az egyetemen, hanem 218 ezret. Persze lehet, hogy a matematika is csupán hülyeség és – szigorúan a jogállam és a sajtószabadság érvényesüléséért – azt is el kellene törölni. A Fidesszel, a fideszesekkel és a választásokkal együtt. Amolyan demokrata módra.

Jakubász Tamás – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »