Szamizdat Magyar Nemzet

Szamizdat Magyar Nemzet

Rendkívüli különszámmal jelent meg a 80 éve alapított Magyar Nemzet. A kiadvány a Szamizdat Magyar Nemzet címet viseli, 40 ezer példányban nyomtatták ki, és ingyenesen terjesztették.

http://mno.hu/

A napilap a héten szűnt meg, utolsó száma szerdán jelent meg, fenntartását a kiadó tovább nem tudta finanszírozni. Az újság Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. A nagyvállalkozó és a miniszterelnök emlékezetes összeveszése óta a Magyar Nemzet hangvétele kritikus volt a kormánnyal szemben. A lapot a Fidesz és a KDNP politikusai ugyanúgy bojkottálták, ahogy a Hír TV-t. Állami intézmények sorra mondták le előfizetésüket, az újságban kormányzati hirdetés nem volt. A szerkesztőség munkatársai az esti tüntetés előtt a Magyar Nemzet alapítójáról, Pethő Sándorról elnevezett utcában gyűltek össze.

Hírdetés

http://mno.hu/

A megemlékezésen felszólalt az alapító dédunokája, Pethő Tibor és Torkos Matild, a lap ismert publicistája is.

– Ők árulóznak le minket, a most becsukott Magyar Nemzet munkatársait, ők, akiknek nem volt egy becsületes szavuk sem, amikor 30 munkatárssal elküldtek 2014 szeptemberében, csupán csak azért, hogy erős hadüzenetet kapjon Orbán Viktor egy kezdődő testvérháborúban, és most nincs egy jó szavuk sem a megszüntetett Magyar Nemzet ügyében. Nem ezt a fajta kormányzást ígérték nekünk 2010-ben. Nem kell csodálkozni azon, hogy folyamatosan egyre többen ábrándultak ki a polgárinak nevezett kormányból. Arról ugyanis nem volt szó, hogy Putyinnal fognak üzletelni, arról sem, hogy kétes hírű arabokkal, köztük körözött bűnözőkkel kötnek kétes ügyleteket a holdudvari csókos cégek – fogalmazott Torkos Matild.

Tekintse meg a Hír TV Online tudósítását:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »