Számít, hogy szemkilövető diktátor volt? Az ország agymosott 10 százaléka rá szavaz…

A Závecz Research honlapján közölt júliusi pártpreferencia-adatok szerint a Fidesz a teljes népesség körében harminckettő, a biztos szavazó pártválasztók körében pedig ötvenegy százalékon áll. A második legnagyobb politikai erőnek továbbra is a DK tűnik: Gyurcsány Ferenc pártja a teljes népesség körében tíz, a biztos szavazó pártválasztók között tizenhét százalékon van.

A Závecz kutatása szerint tovább tart a Jobbik és az MSZP mélyrepülése. Előbbi a teljes népesség körében hat, a biztos szavazóknál nyolc százalékon áll, az utóbbi a teljes választókorú népességnél öt, a biztos szavazók körében hét százalékon áll. Jelenleg parlamenti párt lenne a Momentum, amely a teljes választókorú népesség körében öt, a biztos szavazó pártválasztóknál hét százalékon áll.

Hírdetés

Ami a májusi EP-választáson öt százalék alatt végzett pártokat illeti, közülük a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom rendelkezik érdemi támogatottsággal: a teljes választókorú népesség körében mindkét párt kettő, a biztos pártválasztóknál három százalékon áll. Az LMP és a Párbeszéd helyzete továbbra is drámai: az előbbi mind a teljes népesség, mind a biztos szavazók körében kettő, az utóbbi mindkét csoportban egy százalékon áll.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »