Szalagvató: Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Komárom

Szalagvató: Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Komárom

Szalagvató: Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Komárom szaszifanni2023. 02. 01., sze – 15:53

Cím: Petőfiho 2, 945 50 Komárno

Az alapítás éve: 1951

Igazgató: Ing. Vetter János

Igazgatóhelyettesek: Ing. Farkas Lívia, Ing. Szalai Erika

Telefonszám: +421 357 31 439, +421 357 731 473

Fax: +421 357 731 493

Hírdetés

E-mail: [email protected]

Honlap: www.spskn.sk

Képzés: négyéves, érettségi vizsgával végződő nappali

Szakmai képzés: három tanulmányi szakon – gépészet, elektrotechnika, műszaki és informatikai szolgáltatások a gépiparban

A gépészeti szakon számítógépes tervező, modellező és gyártóprogramok oktatása folyik az AutoCAD, SolidEdge és ProENGINEER tervezőprogramok segítségével; lehetőség nyílik számítógéppel vezérelt szerszámgépek (CNC-gépek) programozására is (EdgeCAM); a szakmai képzést a tanműhelyekben, laboratóriumokban folyó gyakorlat egészíti ki, mely során a tanulók komplex műszaki feladatok gyakorlati részét oldják meg. A projektalapú képzésen eszközöket, alkatrészeket, berendezéseket terveznek, amelyeket le is gyártanak. Az iskola 3D nyomtatóval is rendelkezik.

Az elektrotechnikai szakon elsajátítják az elektrotechnika- és elektronika alapjait és gyakorlati felhasználásukat. Megismerkednek a számítógépek szerkezetével, a számítógépes rendszerek és kiegészítő berendezéseik működésével, felépítésével. A szakoktatás a számítógépes rendszerekre és a digitális technikára van optimalizálva, hangsúllyal a számítástechnikai eszközök gyakorlati alkalmazására is: villamos áramkörök tervezése, szimulálása, programvezérlés. A sikeres érettségi után lehetőség van alkalmassági vizsgát tenni a villamosság területén, amit országosan elismert tanúsítvány bizonyít.

A műszaki és informatikai szolgáltatások a gépiparban szakon korszerű közgazdasági és informatikai ismeretek oktatása folyik különböző irodai és könyvelői programok segítségével (WORD, EXCEL, AutoCAD, PowerPoint, Adobe Photoshop, STORMWARE POHODA). A diákok átfogó ismereteket szereznek közgazdaságtanból, vállalatirányításból, marketing- és reklámtevékenységből, üzleti kommunikációból, gazdasági levelezésből és jogi ismeretekből, egyszerű- és a kettős könyvvitelből elméleti és gyakorlati szinten. Kiemelt szerepet tölt be az idegen nyelvek oktatása.

Minőségbiztosítási tanúsítvány: tanulóink a sikeres érettségi vizsga után nemzetközi érvényességű bizonylatot kérhetnek (IES Certificate), mivel iskolánk teljesíti a Nemzetközi Oktatásminősítő Társaság kritériumait.

Felszereltség: 9 informatikai, 9 nyelvi szaktanterem, 13 szaklaboratórium, 3 multimediális terem, 6 szakműhely, 3 tornaterem, diákkönyvtár, ingyenes internet-hozzáférés, kollégium és étterem.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »