Szakértők: az ellenzéki pártok becsapják magukat

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint az ellenzéki pártok félrevezetik magukat azzal, hogy saját támogatójuknak tekintik azokat, akik nem mentek el a vasárnapi kvótareferendumra.

Az elemző az M1 aktuális csatornán vasárnap este azt mondta, mintegy egymillióval többen szavaztak most nemmel, mint ahányan a Fidesz-KDNP-re adták le a voksukat a 2014-es országgyűlési választásokon. Ez azt mutatja, hogy az emberek nemzeti ügynek tekintették a népszavazást és nem pártpreferencia szerint voksoltak.

Úgy vélekedett, az ellenzéki pártok a demobilizációs kampánya veszélyes, mert ezek után nincs ami garantálná, hogy 2018-ban mobilizálni tudják a választóikat.

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány másik vezető elemzője szintén azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok becsapják magukat, amikor úgy tesznek, mintha a távolmaradók az ő választóik lennének.

Úgy fogalmazott, az ellenzék falat épít önmaga és a választók közé azzal, hogy nem veszi figyelembe több mint hárommillió ember nem szavazatát.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »