"Szakértők" árnyékában – Végtelen történet (VIII. rész)

"Szakértők" árnyékában – Végtelen történet (VIII. rész)

A Covid-diktatúrát ellenző mozgalmak, az oltásszkepticizmus és úgy általában, a járvány eredetét, jelentőségét nem a fősodratban keresők egyik fő támpontja és kapaszkodója az a fajta káosz és önellentmondás, amelyekbe a téma úgynevezett "szakértői" bonyolódnak bele, ráadásul egyre többször, ahogy haladunk előre az időben. A mostani részben így ennek a jelenségnek a sarokpontjait járjuk körül, pontokba szedve.

1. A koronavírus-járvány alatt tanúsított "szakértői" hozzáállás egyértelműen rontott a tudósokat, kutatókat, szakértőket övező bizalmi szinten. Hosszútávon – véleményem szerint – ez a legkárosabb hatása az egész jelenségnek. Ezeket az embereket a közvélemény úgy könyveli el – megjegyzem, joggal tenné – mint egy-egy adott téma leginkább avatott személyeit, s mióta a koronavírus-témában ebből a szerepből egyértelműen kiestek a szakértők jelentős része, a bizalmi válság általánossá és állandóvá vált. Sokan már nem csak ebben a kérdésben nem bíznak a szakemberekben, hanem az élet más területein is szkeptikussá váltak velük szemben. Ez a fajta kétkedés persze nem minden esetben állja meg a helyét, de a gyökere a Covid-járványtól ered, és nagyon is érthető, nem mellesleg jogos is.

Ha a témában elvileg legfelkészültebbek sokszor bohózatba illő színjátékokat nyomnak le a médiában idehaza is, mégis miért gondolná úgy bárki, hogy ők legyenek felhatalmazva mint a védekezési stratégia kidolgozói, mint a megoldások keresői, stb-stb.? Tévedni persze emberi dolog, de a hónapok, lassan évek óta tartó nyűglődés, megszámlálhatatlanul sok, egymásnak most már párhuzamosan ellentmondó nyilatkozatok totálisan aláásták a közvélemény még gondolkodni képes rétegének a bizalmát. Nem is hibáztatjuk őket ezért.

Ez a bizalmi válság pedig – mint már mondottuk – az élet egyéb területeire is kihat, egyelőre beláthatatlan következményekkel.

2. Hazai viszonylatban – de globálisan is – a téma kutatóinak, szakértőinek jelentős része egyfajta "járványcelebként" viselkedett, vagy, ami még rosszabb, politikai szócsővé vált, és elfelejtette eredeti hivatását. A politikai parancsra történő nyilatkozatok természetesen nem a hitelességet, a valódi tájékoztatást szolgálják, hanem a globális köröket a végletekig kiszolgáló "politikai elit" érdekeit. Így maguk a szakértők is akarva-akaratlanul a szekértolói lesznek a világhatalmi elit érdekeinek, s ezért a szerepért még azt is bevállalják, hogy kiröhögtetik magukat a képernyőn. Magyarországon mind a Fidesznek, mind pedig a balliberálisoknak vannak saját, házi "szakértőik", akik épp azt böfögik vissza, ami a politikai hátszelük pillanatnyi érdeke. A tudósok lehetséges szerepeit a modern világban rendkívül érdekesen jeleníti meg a Ne nézz fel! című film is, melyről itt írtam részletesen.

Hírdetés

3. "Meglepő", de a fősodratú "szakértelemnek", amely már régebbi korokban is kéz a kézben járt a médiapropagandával, már anno sem kellett feltétlenül hinni. Példának okáért ma már senki sem ajánlaná kisgyermekeknek a kólát, s bármilyen "hihetetlen", de a doktorok régen a Camel cigarettát ajánlották, de ha "fitt és karcsú" akart valaki maradni, amfetamint ajánlottak neki, hogy az aztán az arcbőrét rádium tartalmú (!) krémmel kenje be a szépsége megőrzése érdekében. Ezek ma már röhejesen hatnak, de egyszerre bicskanyitogató is, hogy korábban (jelen esetben a XX. század első fele) szintén minden gond nélkül tömték tele az emberek fejét káros tanácsokkal, s ehhez még "Camelt szívó doktorok" is adták a nevüket. Higgyék el, összeszámolni sem tudnánk, hány áldozatuk volt csak ezeknek a reklámoknak a korszakban.

Egyáltalán nem zárójelben pedig szeretném felhívni a figyelmet, hogy az említett Camel-reklám 1946-ra datálható. Ezzel szemben a szolgalelkű ösztönlények és a sötét lelkű világhatalmi elit által agyongyalázott Harmadik Birodalomban már 1933-tól – tehát a kezdetektől – megjelentek a dohányzás káros hatásaira felhívó plakátok, reklámok, tanulmányok. Ott erről szólt a világunkat ma alakító pszichopaták által "ördöginek" nevezett propaganda.

4. A világért sem akarom szegény Csollány Szilveszter halálát politikai célokra használni – nem is fogom – de a "szakértőket" és csatolt médiájukat egészen addig érdekelte a sportoló sorsa, amíg oltatlanként lehetett beállítani. Mikor kiderült, hogy be volt oltva, már a kutyát nem érdekelte, mi van vele, s igazából hosszú idő után most, a halála miatt került be ismét a fősodratú médiába. Persze olyan "mértékadó" orgánumokat mint a Telex, ez sem zavarja, s az "oltásellenesség" ostorozására használta fel Csollány halálát. Igazán "korrekt" hozzáállás.

Ha a világhatalmi elit célja – sok minden más mellett – a tudósokba, szakemberekbe, szakértőkbe vetett hit megcsorbítása, egészen biztosan elérték, amit akartak. Ha nem szeretnénk vakon hinni mindenkinek, akiket a média "szakértőnek" nevez, de nem szeretnénk paranoiás őrültek sem lenni, az információk hathatós és alapos megszűrésének módszerét kell elsajátítani. Erre többen a radikális jobboldalról sem képesek.

Másik részről pedig kevés dolog árt annyira a mindenkori szélsőjobboldalnak, mint a konteógyártás. Az elmúlt években azonban sok olyan dolog történt, amelyet korábban elképzelni sem tudtunk, ám a jövő lehetséges alternatíváit is meg kell tudni különböztetni a nyilvánvaló sületlenségektől. Annyi azonban bizonyos, hogy például Bill Gates kártékony szerepe a koronavírus kérdésében egyáltalán nincs túlmisztifikálva, hiába próbálja a fősodrat ezt is konteónak beállítani. Sőt, ő, aki már évekkel ezelőtt járványról beszélt, amikor még az orvosi szakma is hülyének nézte miatta, most ismét "jövendölt" egyet. Ha pedig ez is megvalósul, finoman szólva is nehéz évek várnak ránk.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Korábban írtuk: Mélyül a káosz – Végtelen történet (VII. rész)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »