Szakadozik a kispárttá vált MSZP: kizárták a volt elnökhelyettest is, tucatnyi helyi szervezet távozhat

Szakadozik a kispárttá vált MSZP: kizárták a volt elnökhelyettest is, tucatnyi helyi szervezet távozhat

Szakács László, az MSZP egykori második embere megkapta a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának határozatát, amellyel kizárták az MSZP-ből, amely pártnak 1998 óta volt tagja – tudta meg az atv.hu. Tiltakozásul tucatnyi helyi szervezet kiléphet.

Szakács László az atv.hu-nak elmondta: pénteken meghallgatta őt a testület, szombaton pedig megkapta a határozatot, amely a kizárásáról szólt. Az MSZP volt elnökhelyettese, aki a közelmúltig a párt jelöltje volt Baranya megye 2. számú választókerületében, az atv.hu-nak elmondta: választókerületére kíván koncentrálni, így nem valószínű, hogy fellebbez a határozat ellen.

Szakács a Spirit FM Harcosok klubjában elmondta a napokban, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak között szerepel a múlt héten az Egyenes beszédben elhangzott nyilatkozata is, amelyben bejelentette MSZP-tagsága felfüggesztését és úgy nyilatkozott, hogy ha úgy adódik, elfogadja más „demokratikus ellenzéki” párt jelölését az előválasztáson, hogy legyőzze Hoppál Pétert, a Fidesz jelöltjét. Az atv.hu úgy tudja, a kizárásáról szóló határozatban is szerepel az Egyenes beszéd-beli nyilatkozata.​

Hírdetés

Szakács június 17-én felfüggesztette a párttagságát, miután előző nap kiderült, hogy mégsem őt támogatja az MSZP az előválasztáson. Ezt követően a DK jelöltje lett, és a Jobbik is mögé állt.

A 168.hu közben úgy értesült, hogy tucatnyi helyi szervezet készíti elő a hétvégén, hogy kollektívan kilép a Magyar Szocialista Pártból. Információik szerint így kívánnak tiltakozni az MSZP vezetőségének kizárási hullámára. A portál úgy tudja, hogy a debreceni Juhászné Lévai Katalint és Morkai Mihály volt miskolci alpolgármestert is kizárták szombaton.

Csütörtökön az MSZP korábbi elnökét, Molnár Gyulát zárták ki a pártból. Molnár szerint Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá azt a megállapodást, amivel őt átadták a DK-nak. Később viszont arra hivatkozva zárta ki az MSZP, hogy ő a DK frakciójába ülne be.

(Magyar Hang)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »