"Szájer és a Fidesz újra szégyent hozott hazánkra, ez pedig úgy tűnik, a Legfőbb Ügyészséget nem érdekli"

"Szájer és a Fidesz újra szégyent hozott hazánkra, ez pedig úgy tűnik, a Legfőbb Ügyészséget nem érdekli"

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke decemberben írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez Szájer József ügyével kapcsolatban. A képviselő felidézte, ez az a botrány – mint fogalmazott –, amikor a gránitszilárdságú, nagyon keresztényi Alaptörvény írója, Szájer József európai parlamenti képviselő szinte meztelenül, egy ereszcsatornán menekült a rendőrök elől droggal teli hátizsákjával.

A jobbikos politikus a következőkre volt kíváncsi:

  • Kívánják-e segíteni a belga hatóságok munkáját annak érdekében, hogy kiderüljön, miként kerülhetett kábítószer egy magyar európai parlamenti képviselő táskájába?
  • Szájer Józsefen kívül van-e más érintettje az elsőként a külföldi sajtóhírekben megjelent bűnügynek? Hiszen 9 fideszes képviselőről tett említést a buli szervezője, ami pedig komoly nemzetbiztonsági kockázatokat is felvet, hiszen ők zsarolhatóak ezen tevékenységükkel.
  • Polt Péter válaszából azonban csupán annyi derült ki, az illetékesek tudnak az ügyről, azt azonban nem tudni, tesznek-e bármit is. Vajon segít-e eltussolni a Legfőbb Ügyészség ezt a botrányt?

    Polt válaszában az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. törvényre hivatkozik, mely a belga igazságügyi hatóságokkal való együttműködés szabályait határozza meg.

    Hírdetés

    Szilágyi György mindezt úgy értékelte, ez nem válasz arra a kérdésre, hogy a belga hatóságok munkáját a magyar hatóságok kívánják-e segíteni vagy:

    folytatják az elmúlt évek munkáját, s jó szokás szerint bárminemű fideszes törvénytelenséget, visszaélését megpróbálnak eltussolni, hiszen az Ügyészségnek ez a munkája a NER-rendszerében. Szájer József és a Fidesz ismét szégyent hozott Magyarországra, ez pedig ezek szerint az Ügyészséget nem érdekli, amivel az Ügyészség is szégyent hoz hazánkra.

    A jobbikos képviselő, illetve pártja úgy véli, a felelősségre vonás, az elszámoltatás nem maradhat el, s ha 2022-ben le tudják váltani a Kormányt, egy teljesen más országban fogunk élni. Szavait az ellenzék közös kormányzásának hat alapelvével zárta. 

    Új alkotmány, Európai Ügyészség és a rabszolgatörvény eltörlése – így robbantott az ellenzék 2021-re

    Úgy tűnik, az ellenzéki pártoknak sikerült kimászniuk a koronavírus-járvány okozta depresszióból, és 2021 első napjaira egy egészen jelentős, konkrétumokat is felvonultató jövőképet sikerült felvázolniuk a választópolgárok elé. Megnéztük, hogy nagyjából másfél évvel a ’22-es országgyűlési választások – és a közeledő előválasztások – előtt hogy néz ki az ellenzéki alternatíva.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »