Száguldás helyett méltóságteljes vonulásra csábít a kivételes tudású kocsi

Száguldás helyett méltóságteljes vonulásra csábít a kivételes tudású kocsi

Észrevétlenségével és 48 voltos hibrid rendszerével szeretteti meg magát az A8-as új generációja.

Az A8-asnak egyénisége van, méghozzá olyan erős, hogy nincs is szüksége feltűnéskeltésre. Amennyit igényelnek a vásárlók, azt megteszik a puszta méretei, a 2,15 millió forintos felárért kínált Lang, vagyis hosszított kivitel ugyanis minden parkolót kinő a maga 5302 milliméteres hosszával. A kiváló arányok miatt azonban önmagában nem tűnik drabálisnak a negyedik generáció.

Minden idők legnagyobb Audi maszkját vetették be, hogy világos legyen, melyik négykarikással van dolgunk.

Az elődökhöz méltóan ízléses, letisztult a dizájn, különös ismertetőjegye a LED-csíkkal összekötött hátsó lámpa. A hűvös, technokrata elegancia megtestesítője, hiába kapható élénkkékben vagy sötétlilában, ennek a jelenségnek a fekete a hiteles színe, hiszen több mint prémium, ez maga a luxusautó. Lehet, hogy vannak, akik az alvilágra asszociálnak róla, rendeltetését tekintve a kényeztetésről szól ez az egész felhajtás, és éppen attól nagyvonalú az A8-as, hogy eltereli magáról a figyelmet azzal, hogy kényelmesebbé teszi az életünket.

A súlyos, mégis könnyen mozgó ajtón át egy, a külsőhöz hasonlóan mértéktartó, egyben különleges utastérben találjuk magunkat. Egyből feltűnnek a kivételes méretek. A jókora alapterületen az egyik legtágasabb belsőt rendezték be a kategóriában. Az anyagminőség mellett az elrendezés tartogat meglepetést, a kor divatja szerint ugyanis odabent csupa képernyő vesz körül, vetített a műszeregység, és a klímakonzolt is egy kijelző váltotta fel.

Hírdetés

Üdítő látvány az új prémiumautók tabletszerű kijelzőjével szemben ismét a műszerfalba integrált központi monitor.

A lakkfekete díszbetét ismert hátrányai – például a nemkívánatos tükröződés vagy a porosodás – ellenére értelmet nyer az A8-asban, mert segít összemosni a képernyőket a műszerfallal. Az elrejtés egyébként is jól megy neki, használaton kívül ugyanis a szellőzőrácsok színpadiasan hátradőlnek, hogy a matt fabetét anyagából készült fedél eltakarja őket.

Ügyes megoldásnak tűnik az érintőképernyők problémájára az enyhe vibráció, amellyel a kijelző visszajelzi a gomb megnyomását, így többé-kevésbé vakon is használhatóvá téve a különböző funkciókat.

Sokszor nincs is szükség arra, hogy levegyük a szemünket az útról, mert az információk nagy része a 12,3 colos vetített kijelzőn vagy a Head Up Displayen is látható, a tökéletest közelítő ergonómia pedig gondoskodik róla, hogy mindent stresszmentesen működtethessünk.

A hosszított A8-asban főhelynek számító jobb hátsó ülésnél fejedelmi a lábtér, masszázs és újabb kijelzők várnak itt, melyek kivehetők, és távirányítóként, tabletként használhatók. Bár nem puhák, hosszú utazásokhoz is kényelmesek az ülések, kiváló minőségben élvezhető a profin hangolt audiorendszer, annál is inkább, mert motorhang egyáltalán nem szűrődik be.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »