Szabó Timike úgy gondolja, hazánk akkor lesz Európa része, ha megtöltjük bevándorlóval

Szabó Timike úgy gondolja, hazánk akkor lesz Európa része, ha megtöltjük bevándorlóval

A Párbeszéd Magyarországért (PM) elítéli Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos nyilatkozatát, és annak visszavonására szólítja fel a kormányfőt. Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő hétfői, az MTI-hez is eljuttatott közleményében arra is felszólította Orbán Viktort, hogy fejezze be „a szélsőjobbhoz való dörgölőzését”, és ne menjen szembe a magyarok akaratával, hogy az ország Európa része legyen nemcsak gazdaságilag, de kulturálisan is.

Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök kijelentésével bebizonyította, hogy kormánya példaképnek tekinti a szélsőjobb politikáját, és Magyarországot egy elszigetelt, az európai államok által kitaszított országgá kívánja tenni. Megjegyezte, Magyarország egy átfogó integrációs politika teljes hiánya miatt sosem volt a bevándorlók számára vonzó célpont.

Hírdetés

Szabó Tímea véleménye szerint Orbán Viktor kimondta azt is, hogy a külföldön dolgozó több százezer magyarnak szerinte nincs helye Európa más országaiban. Hozzátette: a miniszterelnök nem tartja legitimnek ezeknek a magyar munkavállalóknak a tevékenységét, akik elsősorban a Fidesz-KDNP az országot „nyomorba taszító gazdaságpolitikája” miatt kényszerültek külföldön munkát vállalni. Hangsúlyozta, a PM meggyőződése, hogy egy sokszínű, különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező közösség erősíti és előreviszi Magyarországot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »