Szabálysértési eljárás indult a kőbányai orálfantommal szemben

Szabálysértési eljárás indult a kőbányai orálfantommal szemben

Egy térfigyelő kamera felvétele szerint néhány nappal ezelőtt az éjszaka közepén egy járókelő férfi egyszerűen megállt egy mélyen alvó hajléktalan mellett Kőbányán, majd lehajolt hozzá és orális kielégítésbe kezdett. A hajléktalan annyira ki volt ütve, hogy fel sem ébredt arra, mi történik vele.

Az abszurd történet kapcsán az Alfahír megkereste a BRFK Kommunikációs Osztályát, melytől azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyben szabálysértési eljárás indult, méghozzá közerkölcs megsértése tárgyában. Ezt végül a hatáskörrel rendelkező kormányhivatal felé fogják továbbítani.

Hírdetés

Arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy sikerült-e azonosítani az elkövetőt, vagy sem.

Más, de nem jelentéktelen kérdés, hogy egy öntudatlan és magatehetetlen személlyel való szexuális aktus miért csak közerkölcs megsértésének, miért nem szexuális erőszak bűntettének minősül. A videóval kapcsolatban a Borsnak nyilatkozott dr. Kamarás Péter ügyvéd, aki szerint a férfi a földön fekvő, alvó vagy bódult áldozata védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen állapotát fajtalankodásra használta ki, és ez kimeríti a szexuális erőszak esetét, amiért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés járhat.

Fentiek pedig egyértelműek, hiszen attól, hogy valaki hajléktalan, vagy mert jelentős mennyiségű tudatmódosító szer hatása alatt nagyon nehezen ébred fel -hány olyan kizsebelést láttunk már, ahol a részeg áldozatok a világukat sem tudták-, egy ilyen cselekedet ugyanúgy szexuális visszaélés, mint ha egy védekezésre képes személlyel szemben történt volna meg.

Ugyancsak hiba volna figyelmen kívül hagyni azt is, hogy milyen lelki megrázkódtatást okozhat egy ilyen eset az áldozatnak, amikor utólag szembesül a történtekkel. Ez ebből az irányból megközelítve már aligha tűnik egyszerű közszeméremsértésnek, avagy közerkölcs megsértésének.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »