Szabályos csata volt a spanyol határon, megrohamozták a migránsok

Szabályos csata volt a spanyol határon, megrohamozták a migránsok

Tizennyolc illegális bevándorló meghalt miután közel kétezren megrohamozták az észak-afrikai spanyol város, Melilla határait.

Illegális bevándorlót vesznek őrizetbe rendőrök, miután több tucat, Európába igyekvő migráns tört át Marokkóból az arab országot a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítésen 2022. június 24-én (Fotó: MTI/AP/Javier Bernardo)

A hatóságok azt közölték, hogy százharminchárman jutottak be Melilla területére. A képek tanúsága szerint szabályos csata volt a határőrök és a migránsok között. Pénteken a közel két órán át tartó harcokban tizennyolc illegális bevándorló életét vesztette.

A spanyol kormány szóvivője szerint mintegy kétezer migráns próbált meg átjutni, és 133-nak sikerült áttörnie a spanyol terület határát – írták a Zerohedge cikkében, az Associated Press-re hivatkozva.

A jelentések szerint mindannyian felnőtt férfiak voltak. Az összecsapásban a spanyol rendvédelmi hatóságok 49 tagja is megsérült.  Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök elítélte a történteket és az embercsempészeket tette felelőssé.

Hírdetés

llegális bevándorlók futnak spanyol területen a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítésen 2022. június 24-én (Fotó: MTI/AP/Javier Bernardo)

A ZeroHedge cikkében azt is leírták, hogy a jövőben „számíthatunk arra, hogy az ehhez hasonló jelenetek egyre gyakoribbá válnak más határok mentén”.

Melilla, 2022. június 24. Illegális bevándorlókat zárnak körül rohamrendőrök. MTI/AP/Javier Bernardo

Melilla, és a tőle mintegy 400 kilométernyire nyugatra fekvő, szintén spanyol Ceuta az Európai Unió egyetlen szárazföldi határa az afrikai kontinensen, és illegális migránsok rendszeresen próbálkoznak ott bejutni az Unió területére.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »