Szabadulása előtt verte össze rabtársát – kómában van a 17 éves fiú

A 17 éves T. Máté rablás miatt került egy hétre egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei börtön háromszemélyes cellájába. Anyja azt állítja, hogy a fia rossz társaságba keveredett, a rablásnál is csak jelen volt, nem vett részt benne. De nagyobb baj, hogy T-t a szabadulása előtt, február 22-én este az egyik rabtársa iszonyatosan összeverte. A támadó nem szólt az őröknek sem arról, hogy a fiú rosszul van, egyszerűen lefeküdt aludni – írja a Blikk.

Orvos csak reggel vizsgálta meg T. Mátét, ekkor vették észre ugyanis az őrök, hogy T. mozdulatlanul fekszik az ágyában. A fiú kómába esett, anyja szerint az sem biztos, hogy valaha felébred, de ha felébred egyáltalán, akkor is újra kell tanulnia járni és beszélni, mert maradandó agykárosodást szenvedett.

Hírdetés

A BVOP elismerte, hogy az egyik intézményükben valóban bántalmazott egy fogvatartott fiatalkorú egy másikat, de az eset körülményeit még vizsgálják. A BVOP szerint a börtön személyzete azonnal intézkedett, ahogy észrevették mi a helyzet. A bántalmazott fiú anyja így is perelni akar, ügyvédje szerint felfoghatatlan, hogyan történhet meg ilyen egy őrzött intézményben.

A fiú már két hete kómában feküdt a kórházban, amikor a Miskolci Járási Ügyészség megszüntette előzetes letartóztatását. Ezzel egyidejűleg szabadlábra is helyezték a fiatalembert.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »