Szabadon engedték Tommy Robinsont!

Szabadon engedték Tommy Robinsont!

Szerda este számolt be róla a The Rebel Media, hogy az angliai és walesi Legfelsőbb Bíróság, amelynek ülésén személyesen Lord Burnett of Maldon, az ország főbírója elnökölt, azonnali hatállyal megszüntette a Leedsben bebörtönzött Tommy Robinson börtönbüntetését, és óvadék ellenében elrendelte szabadlábra bocsátását.

Hírdetés

Mint ismeretes, Tommy Robinsont – valódi nevén Stephen Christopher Yaxley-Lennon – májusban ítélte 13 hónap börtönbüntetésre egy leedsi bíróság, amiért kérdéseket merészelt feltenni egy muszlim bűnbanda tagjainak, és ezzel szerintük „megsértette a bíróságot”, mivel közben fellépett a bíróság épületének utcai lépcsőjére. A brit hazafi élete ezzel közvetlen veszélybe került, hiszen a börtönök tele vannak agresszív muszlimokkal, akik több alkalommal is meggyilkoltak fehér fogvatartottakat, különösen, ha iszlámellenes megnyilvánulások miatt kerültek rács mögé. Emlékezetes például annak a férfinak az ügye, akit egy év letöltendő fegyházra ítéltek, amiért szalonnát dobott egy mecsetként is szolgáló társasház kapuja elé, és néhány hónap múlva holtan találták zárkájában – az illetékesek szerint nem bántalmazás következtében, de hát ezt nehéz elhinni.

A bíróság azonban továbbra sem mentette fel Tommyt a vádak alól, csupán azt állapította meg, hogy a büntetést kiszabó tanács súlyos eljárásjogi hibákat vétett, ezért az ügy újratárgyalását rendelte el. Erre néhány héten belül sor kerülhet. Az óvadék összegéről nem érkezett hír.

Tommy Robinsont számos újságíró várta az Onley börtön kapujában, ám rövid úton elhárította érdeklődésüket: „A brit média hazudik, ezért nincs nektek mit mondanom.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »