Szabadon engedték a túszul ejtett rendőröket Kolumbiában

Kolumbia délnyugati részén tüntetők szabadon engedték azt a 78 rendőrt és hat olajipari alkalmazottat, akiket csütörtök óta tartottak fogva – jelentette be pénteken Gustavo Petro államfő.

A politikus a Twitter közösségi oldalán azt írta, "A védelmi és a belügyminiszter erőfeszítéseinek köszönhetően szabadon engedték a San Vicente del Caguan Caquetában fogva tartott rendőröket és az olajvállalat alkalmazottait".

A kínai állami tulajdonú Sinochem csoport leányvállalata, a brit székhelyű Emerald Energy olajvállalat elleni tüntetések során a tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel és túszokat szedtek, két ember, egy mezőgazdasági munkás és egy rendőr pedig meghalt, míg többen megsérültek.

Hírdetés

A kolumbiai kormány, az ombudsmani hivatal és a főügyészi hivatal tisztviselői péntek reggel a térségbe utaztak, hogy közreműködjenek a helyzet rendezésében.

Az Emerald Energy olajvállalat elleni tüntetések novemberben kezdődtek. A tiltakozók azzal vádolják a vállalatot, hogy nem tartott be bizonyos ígéreteket, amelyeket a régió lakóinak tett az infrastruktúra kiépítésére és 40 kilométernyi burkolt út megépítésére.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »