Szabad az út a sarlatánok trükkjei előtt – 249 ezer forintért

A látszat néha csal és ezt nem csak a pénztárcánk, az egészségünk bánhatja. A jól marketingelt, súlyos tíz-, esetleg százezrekbe kerülő kezelések szembemennek a hagyományos, nyugati módszerekkel. Ez nem feltétlenül jelent rosszat: az akkupunktúra vagy a gyógynövények például megfelelő kezeléssel jó hatással lehetnek a szervezetre, de önmagában egyetlen „csodamódszer” sem gyógyítja a rákot vagy más súlyos betegséget. Utánajártunk, kik azok a parabolikus doktorok, hogyan kaphatják meg ezt a címet egyetem nélkül, és egyáltalán: mit kell tudni a ’dr. titulusról.

Száz éve csak a sci-fi regényekben volt elképzelhető, hogy nanorobotokkal gyógyítsanak az orvosok, tíz éve pedig nem hitték, hogy a szülők 4D-s felvételeken a születése előtt megismerkedhetnek a kisbabájukkal. Ha pedig valaki öt éve azt mondja, hamarosan az is lehet doktor, aki nem járt egyetemre, valószínűleg kinevettük volna. Ma azonban sírni lehetne. A tudomány hihetetlen fejlődése, az eredményes kutatások mellett ugyanis a szélhámosok eszköztára is bővült – méghozzá olyan módszerekkel, amelyek betegek százainak életébe, életminőségébe kerülhetnek.

Hírdetés

Korábban már összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot arra, hogyan válasszunk szakértőt, miképpen tájékozódjunk a különféle orvosságok között és milyen veszélyei lehetnek az illegális szereknek. Most az úgynevezett aposztrófos doktorokkal foglalkozunk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »