Szabad a genderbuli: Betiltották az átnevelő terápiákat a németek

Szabad a genderbuli: Betiltották az átnevelő terápiákat a németek

Németországban tavaly novemberben nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amelynek célja az átnevelő/reparatív terápiák betiltása a 18 éven aluliak számára, és akár börtönbüntetést is kiszabni az ilyen eljárások folytatóira. A német egészségügyi miniszter, Jens Spahn akkor azt nyilatkozta, hogy a törvényjavaslat azt kívánja üzenni az LMBTQ fiataloknak, hogy “rendben vagy úgy, ahogy vagy.”

Németországban tavaly novemberben nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amelynek célja az átnevelő/reparatív terápiák betiltása a 18 éven aluliak számára, és akár börtönbüntetést is kiszabni az ilyen eljárások folytatóira. A német egészségügyi miniszter, Jens Spahn akkor azt nyilatkozta, hogy a törvényjavaslat azt kívánja üzenni az LMBTQ fiataloknak, hogy “rendben vagy úgy, ahogy vagy.

A homoszexualitás nem betegség, a megszüntetését célzó terápia az, ami beteggé tesz, ezért a lehető legszélesebb körben meg kell tiltani” – mondta a miniszter.

A most elfogadott törvény megsértőit akár egy éves börtönnel és akár 30 ezer eurós (körülbelül 10,5 millió forintos) bírsággal is szankcionálhatják. Az elfogadott törvény minden olyan eljárást betiltott, amely a fiatalkorúak szexuális orientációjának vagy genderidentitásának megváltoztatását, elfojtását célozza. A törvény szerint nem csupán a terápiát végzőket, hanem a gyermeküket terápiára küldő szülőket is szankcionálni lehet, amennyiben megtévesztéssel, kényszerítéssel vagy fenyegetéssel veszik rá gyermeküket a terápiára.

Hírdetés

Spahn azzal is indokolta a szabályozás bevezetését, hogy az átnevelő terápiában jellemzően arra kényszerített fiatalkorúak vettek részt. A tervezet elfogadása után a miniszter arról beszélt, hogy erős szabályozásra volt szükség, mert a bírálói biztosan bíróságon támadják meg a törvényt.

Az ellenzéki Zöldek és a Balpárt már jelezte is, hogy szerintük a tilalom korhatárát 26, illetve 27 évben kellett volna meghatározni 18 év helyett.

Németországban a BBC tudósítása szerint évi mintegy ezer embert vetnek alá ilyen terápiának. A gyakorlat a világ több országában, például Svájcban, illetve Ausztrália, az Egyesült Államok és Kanada egyes tagállamaiban már illegális.

Hunhír.info – Humen


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »