Svédországban már mikrochipet ültetnek az emberek bőre alá az oltás igazolására

Svédországban már mikrochipet ültetnek az emberek bőre alá az oltás igazolására

Az Omikron nevű új koronavírusváltozat és a növekvő fertőzési adatok miatt a svéd kormány új intézkedéseket vezet be, és egyre több helyzetben teszi kötelezővé a védőoltás igazolását. Úgy tűnik, ez egyre több embert késztet arra, hogy mikrochipet ültessen magába -írja az RT.com

Csütörtökön a svéd közegészségügyi hivatal három újabb halálesetet jegyzett fel, amelyek pozitív Corona-teszthez kapcsolódnak. Szerdáról csütörtökre a bejelentett új fertőzések száma 2437 esetre emelkedett. A helyzet azonban még nem “akut” – mondta a svéd hatóság egy e heti sajtóeseményen.

Svédországban minden 18 év feletti személy meghívást kap egy emlékeztető oltásra. Lena Hallengren szociális miniszter szerint: “Az oltás igazolásával és a magasabb oltási arányokkal reméljük, hogy más korlátozásoktól is eltekinthetünk.

December 1-jén hatályba lépett az oltási bizonyítványokra vonatkozó határozat. Ennek megfelelően ezt az igazolást olyan kulturális és sporteseményeken kell bemutatni, ahol több mint 100 ember gyűlik össze, például moziban, sporteseményeken vagy éjszakai klubokban. A 100 főnél kevesebb vendéget fogadó intézmény vagy rendezvény esetében ez nem kötelező. Hallengren szerint: 

Hírdetés

“A vakcinázás bizonyításáról van szó, nem pedig a gyógyulás vagy a negatív teszt bizonyításáról. Fontos megjegyezni, hogy aki nem oltható be, az orvosi igazolást is bemutathat”.

Úgy tűnik, hogy az új koronavírus elleni intézkedések miatt egyre több svéd választja a mikrochip-beültetést. Ezek már lehetővé teszik például a tömegközlekedés használatát, az irodába és az edzőterembe való bejutást, valamint az érintés nélküli, hitelkártya nélküli fizetést. 

A “chipezett” emberek száma állítólag 6000 körül van. A rizsszem nagyságú chipek hasonlóak ahhoz, mint amiket a kutyákba ültetnek be. Az emberi chippezés hívei abban látják az előnyét, hogy nehéz őket feltörni. A kézbőr alá történő behelyezés körülbelül 159 euróba kerül. 

A chip az RFID-technológián alapul, és egy antennát használ rádióhullámok küldésére és fogadására, amelyek a vonalkódolvasóhoz hasonlóan továbbítják az információkat. Kevin Warwick brit tudós volt az első ember a világon, akinek 1998-ban egy kísérlet keretében RFID-implantátumot ültettek be. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »