Svédország perli Magyarországot migránsügyben – beszámolók alternatív látásmódban

Svédország perli Magyarországot migránsügyben – beszámolók alternatív látásmódban

BARENAKEDISLAM

Tegnap késő délután és este jobb- és balliberális portálok is beszámoltak arról, hogy hétfőn délelőtt Morgan Johansson svéd igazságügyi- és bevándorlásügyi miniszter bíróság elé akarja vinni Magyarországot azért, mert nem hajlandó visszavenni ötezer illegális muzulmán migránst Svédországtól.

A svéd kormány azzal érvel, hogy Magyarország megsérti a dublini szabályokat, ugyanis azok szerint a menekültnek az első, általa elért biztonságos országban kell menedékért folyamodnia. Johansson szerint az Európai Bizottság felelőssége annak biztosítása, hogy ezt a megállapodást betartsák. Magyarország viszont azzal érvel, hogy ezek a migránsok először Görögországban léptek az EU területére.

Johansson írt Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációs biztosnak is, hogy kényszerítse Magyarországot a dublini szabályok betartására és Stockholm csatlakozott a többi skandináv országhoz Budapest elítélésében.

A hír azonban elérte az alternatív svéd és az alternatív nemzetközi sajtót is. Mint a svéd Fria Tidert és az angol nyelvű Barenakedislm portált (ami nagyjából annyit tesz, mint a lemeztelenített iszlám), amely a magyar miniszterelnök itt látható fotójával illusztrálta az erről szól hétfői beszámolóját.

Hírdetés

E portál is totálisan Magyarországnak ad igazat. Nagy betűkkel emeli ki Orbán Viktor e mondatát: „Az etnikai homogenitás létfontosságú a gazdasági sikerhez”. A miniszterelnöknek még további négy fotója színesíti a cikket.

A cikk utolsó mondata:

Úgy tűnik, hogy Magyarország Európa utolsó védelmezője.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »